כשליש מבני הנוער באירופה סבלו מבריונות באינטרנט. כך עולה מסקר מיקרוסופט שפורסם היום, במסגרת יום האינטרנט הבטוח האירופי. בשבוע הבא יצוין גם בישראל יום אינטרנט בטוח - יוזמה משותפת של משרד החינוך, מיקרוסופט ואיגוד האינטרנט הישראלי.
מהסקר עולה עוד כי רוב בני הנוער (69%) טוענים כי הם מודעים לסכנת הזרים באינטרנט, ויודעים כיצד לשמור על עצמם. עוד עולה, כי בני נוער סקנדינוויים סובלים במיוחד מבריוני הרשת: מחצית מהנשאלים בנורווגיה חוו בריונות מצד קבוצה או אדם בודד, וכמוהם גם 45% מבני הנוער בדנמרק - כמעט חמישית (18%) מהם סובלים מבריונות לעתים קרובות. לעומתם, 90% מבני הנוער באיטליה ו-87% מהצעירים בספרד ובפורטוגל טוענים שמעולם לא נתקלו בבעיות מסוג זה באינטרנט. עוד עולה מהסקר כי בני נוער מדווחים על הגבלות מעטות בלבד בכל הנוגע לשימוש באינטרנט - 51% מהם גולשים ללא השגחת הורים.
באשר לפרטיות, כרבע (22%) מבני הנוער באירופה עדיין לא משתמשים בהגדרות פרטיות כדי להגביל את הצפייה במידע האישי שלהם ו-27% בלבד משתמשים בהגדרות פרטיות מדי פעם. 45% מבני הנוער בספרד צפויים במידה רבה יותר לשתף מידע אישי בפומבי, ומרבית בני הנוער בפורטוגל (62%) ובדנמרק (59%) זהירים יותר בכל הנוגע לחשיפת פרטים אישיים בפני זרים. בשווייץ ובפינלנד, 46% נוהגים לפרסם תמונות של עצמם באינטרנט.
עם זאת, כאשר מדובר בפרסום תמונות של חבריהם, בני הנוער בפינלנד שומרים על הפרטיות של חבריהם במידה הרבה ביותר ו-69% מבין הבוגרים הצעירים טוענים כי יבקשו רשות לפני שיפרסמו תמונה של חבר. לעומת זאת, שליש מבני הנוער באירלנד ובספרד טוענים שיפרסמו מבלי לבקש רשות. בסך הכול, 38% טוענים כי הצעירים באינטרנט לא מכבדים זה את פרטיותו של זה.
עוד עולה מהסקר כי 38% מבני הנוער הנתקלים באיום באינטרנט פונים בראש ובראשונה להוריהם, ו-30% מהם לחבריהם. בסקר שנת 2007, טענו 69% מבני הנוער כי הם מקבלים בקביעות הודעות פרטיות באינטרנט מזרים, ורובם לא מדווחים על כך למבוגר.
סקר מיקרוסופט: בני הנוער בסקנדינוויה סובלים יותר מבריונות רשת
מעיין כהן
11.2.2009 / 12:51