תוכנית התמריצים האמריקאית בסך 787 מיליארד דולר כוללת הגבלות על הבונוסים למנהלים במוסדות הפיננסים הגבלות נוקשות בהרבה מאלו שהציע משרד האוצר לפני 10 ימים.
ההגבלות מיועדות עבור מוסדות פיננסים שקיבלו סיוע מכספי התוכנית. התוכנית תאסור על בונוסים במזומן וכמעט כל סוג אחר של תשלום לחמשת המנהלים הבכירים ביותר בחברה ול-20 מקבלי השכר הגבוה ביותר בחברות גדולות שקיבלו סיוע תחת תוכנית סיוע החירום לנכסים בעיתיים (TARP).
כחלק מהמגבלות, ייאסר על מנהלים בכירים לקבל בונוסים שעולים על שליש משכרם השנתי. הבונוסים יינתנו כתמריצים לטווח הארוך, כגון מניות מוגבלות, שלא ניתן למכור אותן לפני שכספי תוכנית החירום יוחזרו במלואן.
"ההחלטה של כמה מנהלים בוול סטריט להעשיר את עצמם על חשבון משלם המיסים פגעה באופן חמור בביטחון הציבורי", אמר כריסטופר דוד, דמוקרט מקונטיקט שכתב את ההגבלות. "חוקים חדשים ונוקשים אלו יסייעו לוודא שכספי משלם המיסים לא יסבסדו את הבונוסים הפזרניים של וול סטריט".
המנהלים במתח - תוכנית התמריצים כוללת הגבלות שכר נוקשות
ניו יורק טיימס
14.2.2009 / 11:20