וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אקסלנס תחלץ את פריזמה - בירם ודויטש ייקחו מתשובה עוד 40-70 מיליון שקל

אתי אפללו

24.2.2009 / 7:00



>> בדקה ה-90, לפני שהפניקס מוציאה מכיסה מאות מיליוני שקלים כדי לרכוש מידי רוני בירם וגיל דויטש 40% ממניות אקסלנס, יש לשניים סיכוי לחלץ עוד כ-40-70 מיליון שקל מידיה.

כיצד? באמצעות העסקה שבה רוכש אקסלנס את קרנות הנאמנות של פריזמה, ושממתינה לאישור דירקטוריון אקסלנס.



על פי מתווה העסקה, פריזמה, שמנהל כ-9 מיליארד שקל בקרנות נאמנות, יעביר את הנכסים לחברת קרנות הנאמנות של אקסלנס, המנהלת כיום כ-3 מיליארד שקל. בגוף המאוחד יחזיקו פריזמה (40%) ואקסלנס (60%).



קרנות הנאמנות של אקסלנס הן בעיקר קרנות כספיות, שבהן דמי הניהול נמוכים, ופריזמה מביא עמו נדוניה של קרנות אג"חיות, שבהן דמי הניהול גבוהים יותר.



לאחר המיזוג יעלו הכנסות אקסלנס בעשרות מיליוני שקלים בשנה, ומהן ייתוספו לרווח הנקי בכל שנה מיליוני שקלים.



הנוסחה שלפיה נקבע שווי האופציה המאפשרת לבירם ודויטש למכור את אחזקותיהם באקסלנס להפניקס כוללת מרכיבים כמו הון עצמי ורווח. המכפיל הקבוע באופציה, שלפיו מוכרים בירם ודויטש להפניקס את חלקם בבית ההשקעות, הוא 12 על הרווח השנתי הממוצע בשנתיים שקדמו לעסקה.



ככל הנראה העסקה תושלם לקראת אמצע השנה. הגידול הנקי ברווח, בעקבות רכישת קרנות פריזמה על ידי אקסלנס, פירושו גידול של עוד כ-40-70 מיליון שקל בשווי האופציה שבידי בירם ודויטש למכירת מניותיהם באקסלנס.



בנסיבות אלו עולה השאלה מה יעשו הדירקטורים מטעם הפניקס וחברת דלק המכהנים בדירקטוריון אקסלנס. בדירקטוריון יושבים יו"ר הפניקס, אהוד שפירא, והמנכ"ל המיועד של הפניקס, אייל לפידות. השניים חבים חובות נאמנות וזהירות לאקסלנס, ואם אכן העסקה טובה וממצבת את אקסלנס כשחקן משמעותי בשוק קרנות הנאמנות, עליהם להצביע לטובת אישור העסקה, וזאת על אף שהיא מייקרת את האופציה מבחינת הפניקס.



מנגד, האינטרס של הגוף שמינה אותם - קבוצת דלק ובעל השליטה בה, יצחק תשובה, הוא שלא לייקר בעוד 40-70 מיליון שקל את האופציה היקרה ממילא לרכישת אקסלנס.



אחד מתנאי האופציה קובע כי כל הסכם מהותי שעליו חותמת אקסלנס חייב להגיע לאישור בעלי המניות, בהם הפניקס, המחזיקה ב-40% מאקסלנס.



כיום קיימת מחלוקת קשה בין הפניקס לבירם ודויטש על מימוש העסקה לרכישת השליטה באקסלנס. לפי מנגנון האופציה שנקבע בין הפניקס לאקסלנס, בירם ודויטש אמורים לקבל כ-700 מיליון שקל על מניותיהם באקסלנס.



הצדדים סירבו להתייחס לידיעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully