וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמות רואה הזדמנות לקנות; אלקטרה - למכור

מאת גיא ליברמן ומיכאל רוכוורגר

24.2.2009 / 7:00

אלקטרה נדל"ן מכרה לאמות שלושה נכסים מניבים תמורת 288 מיליון שקל. הבניינים שנמכרו הם בית ורינט בהרצליה, מתחם קומברס אלווריון ברמת החי"ל ובנייני סאפ ונייס ברעננה. אמות נותרה עם 220 מיליון שקל בקופה



>> חברות הנדל"ן אלקטרה נדלן בניהולו של שלמה שרף ואמות השקעות בשליטתו של נתן חץ הודיעו אתמול על עסקה שלפיה תרכוש אמות שלושה נכסים מניבים בישראל מידיה של אלקטרה נדל"ן תמורת 288 מיליון שקל. מדובר בנכסים שנמצאים בתל אביב, הרצליה ורעננה ומושכרים ב-100%. מבחינתה של אלקטרה נדל"ן מדובר בצעד משמעותי כחלק מהתהליך שבו היא מעבירה חלק גדול מפעילותה להולנד ולוקסמבורג - שם רכשה כמה נכסים מניבים תמורת 314 מיליון שקל.



שלושת הנכסים הנמכרים הם בנייני משרדים בשטח כולל של כ-31 אלף מ"ר (חלק החברה), שבהם כ-900 חניות. בתל אביב מכרה אלקטרה נדל"ן 49% ממניות חברת זיויאל השקעות (ו-50% מזכויות ההצבעה בחברה), המחזיקה נכס ברחוב הברזל ברמת החי"ל. מדובר במבנה המוכר כמתחם קומברס אלווריון. המתחם כולל קומפלקס משרדים בן שבע קומות וקומת גג חלקית, מעל שלוש קומות מרתף. בנוסף כולל המתחם מלון עסקים בהקמה המושכר לרשת מלונות פתאל ברמת מעטפת (התאמת הנכס למלון היא באחריות פתאל).

בהרצליה מכרה החברה 50% ממניותיה בזכויות בנכס ברחוב משכית בהרצליה פיתוח, המוכר כבית ורינט. מדובר בבניין מודרני שבנייתו הושלמה לפני כחמש שנים. הבניין הוא בן שש קומות. כמו כן נמכרו 50% מזכויות בנכס ברחוב זרחין באזור התעשייה רעננה צפון. מדובר במחצית מקומפלקס בנייני סאפ ונייס, השוכנים באזור התעשייה החדש רעננה צפון (היי-טק פארק). למעשה מדובר בשני בניינים מודרניים מעל שלושה מפלסי מרתפי חניה המשותפים לשני הבניינים. לפי דיווחיה של אלקטרה נדל"ן, הבניינים מושכרים בתפוסה של 100% לדיירים שונים ולתקופות שונות, כשעם השוכרות נמנות בין היתר החברות ורינט, קומברס, אלווריון, נייס וסאפ.



רכישה במימון עצמי



אמות תממן את העסקה ממקורותיה העצמיים, כך שלאחר העסקה יישארו בקופתה אמצעים נזילים בסך של כ-220 מיליון שקל, מסגרות אשראי בלתי מנוצלות בסך של כ-400 מיליון שקל וכן נכסים לא משועבדים בשווי של כ-1.8 מיליארד שקל. קופתה של אמות איבדה באחרונה כ-426 מיליון שקל בעקבות דיווידנד חריג שחילקה לבעלי מניותיה.



אג"ח א של אמות, בעלות מח"מ (משך חיים ממוצע) של כ-4.7 שנים, נסחרות בתשואה של כ-8%. אמות אמורה לפרוע בתחילת יולי הקרוב תשלום ריבית בסך של כ-49.4 מיליון שקל בגין אג"ח א, ותשלום ראשון מתוך עשרה של הקרן בסך של כ-125 מיליון שקל יתבצע בתחילת יולי 2010.



שלושת הנכסים הנמכרים מניבים שכר דירה שנתי נטו (NOI) בסך של כ-24.8 מיליון שקל (חלקה של אלקטרה נדל"ן). אלקטרה נדל"ן אינה צפויה לרשום רווח או הפסד מהותי נוסף מעבר לזה שיירשם בדו"חותיה הכספיים לסיכום 2008.



עסקה זו נחתמת כחודש לאחר שאלקטרה נדל"ן דיווחה על עסקה לרכישת נכסים באירופה. בחודש שעבר דיווחה החברה על השלמת השלב השני של עסקת הורנבאך, עליה דיווחה במאי 2006. במסגרת שלב זה רכשה החברה יחד עם שותפים שלושה מרכזי קניות בהולנד ובלוקסמבורג בתמורה כוללת של כ-314 מיליון שקל, כאשר חלקה של החברה בעסקה היה 45%. בסך הכל מחזיקה החברה עם השלמת העסקה כ-45% משבעה מרכזים בגרמניה, הולנד ולוקסמבורג. לאחר ניכוי הלוואות והתחייבויות אחרות ולפני מס צופים באלקטרה נדל"ן כי העסקה תותיר בידיה תזרים מזומנים משמעותי בסך של כ-168 מיליון שקל.



מנכ"ל אלקטרה נדל"ן, שלמה שרף, אמר לאחר הדיווח על העסקה כי "נוצרה בפנינו הזדמנות לממש נכסים מניבים בישראל, שאת הקמתם השלמנו לפני מספר שנים. העסקה מניבה לנו תזרים מזומנים של כ-168 מיליון שקל לאחר פירעון התחייבויות, סכום שעשוי לשמש אותנו במסגרת פעילותנו השוטפת בישראל ובחו"ל".



מנכ"ל אמות השקעות, אבי מוסלר: "אנו שמחים לדווח על עסקה לרכישת חלק משלושה נכסים מניבים איכותיים הנמצאים באזורי ביקוש מרכזיים. הנכסים מושכרים במלואם. מחירי השכירות בנכסים כבר משקפים את רוח תקופה זו, ולכן אנו מעריכים כי הם מגלמים בתוכם פוטנציאל רב עבורנו. העסקה תמומן ממקורותינו העצמיים בלבד. איתנותנו הפיננסית והנזילות הגבוהה הן שאיפשרו לנו להשלים עסקה זו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully