וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מכירות בתים קיימים בארה"ב נפלו ב-5.3% בינואר

סוכנויות הידיעות

25.2.2009 / 17:21

המחיר החציוני בשפל של כמעט 6 שנים לאחר נפילה של 14.8% בשנה החולפת



מכירות בתים קיימים בארה"ב נפלו בינואר ב-5.3% לקצב שנתי של 4.49 מיליון בתים - השיעור הנמוך ביותר זה 12 שנים. כך מסרה היום איגוד סוכני הנדל"ן בארה"ב (NAR). לעומת חודש ינואר 2008 נרשמה נפילה של 8.6% במכירות הבתים.



תחזית הכלכלנים היתה לירידה מתונה יותר במכירות הבתים לקצב שנתי של 4.8 מיליון בתים. הכלכלן הראשי של NAR, לורנס יאן, ציין כי חלק מהאנשים ששוקלים לרכוש דירה החליטו בינואר לדחות את הקנייה בשל חוסר ודאות סביב אלו תמריצים עשויים להיכלל בתוכנית הכלכלית של ממשל אובמה.



יאן ציין כי כ-45% ממכירות הבתים בינואר היו של בתים שנמצאים בהליכי עיקול או על ידי בעלי בתים שמכרו את בתיהם בסכום הנמוך מחובותיהם. המחיר החציוני של בתים קיימים בארה"ב ירד בחודש שעבר ל-170,300 דולר, רמתו הנמוכה ביותר זה כמעט שש שנים, ונפילה של 14.8% לעומת החודש המקביל בשנה הקודמת - הצניחה השנתית השנייה הכי חדה מעולם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully