נשיא איגוד הבנקאים בארה"ב (ABA), אדוארד ינגלינג, קרא לנשיא ארה"ב, ברק אובמה, לא להכפיש את המגזר הבנקאי כולו, בעקבות נאומו של אובמה בשבוע שעבר במסגרתו ביקר הנשיא את המגזר בשל אחריותו למשבר הכלכלי.
במכתב ששלח ינגלינג לבית הלבן הוא ציין כי הוא מאוכזב ומודאג מכך שבנאומו, הציג אובמה את כל הבנקים בארה"ב ככאלה שהעניקו משכנתאות ללווים בעייתיים במהלך תקופת הבועה בשוק הדיור.
"אדוני הנשיא, מתוך יותר מ-8,000 בנקים בארה"ב רק מעטים העניקו הלוואות סאבפריים או עסקו בפעילות ממונפת ביותר שגרמה לנפילות חברות וול סטריט", כתב ינגלינג במכתב לאובמה. "היעדר הבחנה בין וול סטריט לבין אלפי בנקים המבוטחים על ידי תאגיד ביטוח הפיקדונות הפדרלי (FDIC) ברחבי ארה"ב חותרת תחת האמון במערכת הבנקאית שלנו, אשר עומדת בבסיס הפעילות הכלכלית שעלינו לשקם", הוסיף.
"אנו נכונים לעבוד ביחד עם הממשל שלך", המשיך ינגלינג, "אולם מאמצים כאלה רק יפגעו כתוצאה מתפיסות מוטעות לגבי המגזר שלנו".
בנאום שנשא אובמה בשבוע שעבר אמר הנשיא כי "סיוע לבנקים בשלב זה נראה כבלתי פופולרי, במיוחד משום שכולם סובלים בין השאר בשל החלטות גרועות של הבנקים". עוד אמר בנאום כי הלוואות בעייתיות רבות מדי הקשורות לשוק הדיור מצאו את דרכן למאזנים של יותר מדי בנקים, וכי "עם כה הרבה חובות וכה מעט אמון, בנקים אלה חוששים כעת להלוות כסף נוסף למשקי בית, לעסקים ואחד לשני".
איגוד הבנקאים בארה"ב לנשיא אובמה: "חדל לתקוף את המגזר הבנקאי"
סוכנויות הידיעות
1.3.2009 / 9:20