וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נפתח משפט רמדיה: הנאשמים קיבלו דחייה נוספת

עפרה אידלמן

4.3.2009 / 14:02

צוותי ההגנה ביקשו לדחות את הדיון עד להגעת חומרי חקירה נוספים מגרמניה



משפטם של שמונת הנאשמים בפרשת רמדיה נפתח הבוקר (רביעי) בבית המשפט השלום בפתח תקוה, אך נדחה שוב כיוון שהתביעה טרם העבירה להגנה את חומר הראיות שנאסף בגרמניה.



בית המשפט קבע שנאשמי רמדיה צריכים להשיב לכתב האישום ב-6 ביולי, וכי שלב ההוכחות יחל באוקטובר 2009 - שש שנים לאחר תחילת הפרשה. זאת, לאחר צוותי ההגנה של הנאשמים ביקשו לדחות את הדיון בתיק עד להגעת חומרי חקירה נוספים מגרמניה. בנוסף, פרקליטיהם של חמשת עובדי משרד הבריאות המואשמים ברשלנות, מבקשים כי יתקיים דיון נפרד בעניינם.



זו הפעם השנייה שמשפט רמדיה נדחה. לפני כחצי שנה החל המשפט, אך זמן קצר לאחר מכן נענתה השופטת לבקשת עורכי דינם של הנאשמים לדחות את הדיון.



כתב אישום נגד שלושה מבכירי חברת המזון לתינוקות "רמדיה" ונגד חמישה עובדים במשרד הבריאות, הוגש במאי 2008. השמונה מואשמים בגרימת מוות ברשלנות של שלושה תינוקות, ובפציעתם של נוספים. העבירה המיוחסת לעובדים היא "ביצוע מעשה העלול להפיץ מחלה", בגין מילוי תפקידם בדרך רשלנית לכאורה, ותוך הפרת חובתם המקצועית.



הפרשה נחשפה באוקטובר 2003. שלושה מהתינוקות שהוזנו בתחליף החלב הצמחי ששיווקה "רמדיה" מתו, ויותר מ-20 נפגעו, לאחר שהוויטמין החיוני B1 (תיאמין) הוצא מתערובת הוויטמינים שהוספה לתחליף החלב במהלך ייצורה במפעלי "הומנה" בגרמניה. למרות זאת, "רמדיה" לא הודיעה על כך לציבור, ואף הדפיסה על גבי אריזות הפורמולה הרכב ויטמינים שונה מתכולתן.



שמונת החשודים בתיק "רמדיה" הם: טכנולוג המזון לשעבר של רמדיה, פרדריק בלק, המנכ"ל לשעבר, גדעון לנדסברגר, אחד מהבעלים, משה מילר, וכן חמישה מעובדי משרד הבריאות: ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, שהיתה אז מנהלת שירות המזון הארצי וארבעה מפקחים שהיו אמורים לבדוק את המזון המיובא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully