וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירידות בעקבות תחזית הבנק העולמי; טוקיו מאבדת 0.8%, הונג קונג משילה 1.8%

אשר שכטר

9.3.2009 / 7:36

מגזרי הרכב והפיננסים מובילים את ירידות השערים באסיה; מניית מיצובישי UFJ נופלת ב-4.2%


בורסות אסיה יורדות הבוקר זה היום השני ברציפות, בהובלת מניות הבנקים ויצרניות המכוניות. זאת, בעקבות תחזיתו של הבנק העולמי כי הכלכלה העולמית עשויה לרשום השנה צמיחה שלילית - לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה. בורסת טוקיו יורדת ב-0.8%, שנחאי מאבדת 1.1%, הונג קונג משילה 1.8%. סיאול מוסיפה 0.2%.

הבנק העולמי העריך אתמול, בדו"ח שהתפרסם לקראת פסגת ה-G20, כי המדינות המתפתחות עשויות לעמוד השנה בפני גירעון של עד 700 מיליארד דולר בגין יבוא ותשלומי חובות. הבנק העולמי גם עידכן את תחזיתו לצמיחה העולמית השנה, וצופה כעת האטה בכלכלה העולמית - לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה. הבנק צופה כי הצמיחה תהיה נמוכה ב-5% מהתפוקה האפשרית.

מניית הונדה מאבדת 3% ביפאן, לאחר שהחברה דיווחה על הגירעון הראשון במאזן הסחר שלה מזה 13 שנים. מניית ניסאן מאבדת 2.6%. מניית מיצובישי UFJ נופלת ב-4.2%. מניית שינסיי בנק היפאני, אשר נמצא בחלקו בבעלות של המשקיע כריסטופר פלאוורס, צונחת ב-7.4% - לאחר שהבנק הכריז על תוכניות לגייס הון באמצעות הנפקת מניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully