משרד החקלאות והאוצר הסכימו לאחר הידיינות ארוכה, כי הממשלה תפצה את חקלאי עוטף עזה בגין אובדן יבולים במבצע "עופרת יצוקה". מדובר בנזקים שנגרמו לחקלאים לאחר שחודש ימים לא הורשו להיכנס לשדות ולמטעים בישובים רבים הסמוכים לגבול ולבצע עבודות חיוניות.
הפיצוי בגין אובדן יבולים ישולם בנוסף לפיצויים בשל הנזקים הישירים שנגרמו לחקלאים (פגיעות ישירות בשדות, במטעים, במבנים כגון חממות, מחסנים, מתבנים ובתי אריזה, ברשתות השקיה ובמיכון ורכב חקלאיים). הפיצויים הללו, הנאמדים בכמה מיליוני שקלים, ישולמו על ידי מס רכוש.
יצוין כי הפיצוי עליו הוסכם עם האוצר מהווה כ-40% בלבד מהערכת שמאי משרד החקלאות לנזקים בהיקף של 250 מיליון שקל. הפיצויים ישולמו לחקלאים ב-51 קיבוצים, מושבים וחוות חקלאיות פרטיות.
שר החקלאות, שלום שמחון, הודיע כי סיכם עם מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, על מתווה לתשלום מהיר של הפיצוי, והאוצר יחל להעביר לזכאים מקדמות כבר בימים הקרובים. הנגב המערבי הוא אזור הגידול הראשי בישראל של תפוחי אדמה, גזר, צנונית, והוקמו בו עשרות אלפי דונם של חממות המיועדות לגידול ירקות, תבלינים ופרחים.
החקלאים יפוצו ב-100 מיליון שקל בגין אובדן יבולים ב"עופרת יצוקה"
עמירם כהן
12.3.2009 / 13:26