וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק לאומי על וול סטריט: תנועה כה חדה תוך פרק זמן קצר אינה יכולה לסמן שינוי מגמה

הדס גליקו

16.3.2009 / 10:31

צופים המשך תנודתיות רבה בטווח הנראה לעין



ההשקעה במניות מתאימה אך ורק למשקיעים לטווח ארוך, בעלי הסובלנות והאיתנות הפיננסית לעמוד בטלטלות בשווקים. כך מעריכים היום האנליסטים של בנק לאומי בסקירה לקראת פתיחת שבוע המסחר בארה"ב. בבנק מנתים את העלייה של השבוע האחרון כ-Bear Market Rally שפירושה עלייה, חדה בדרך כלל, בשוקי המניות בתוך מגמה שלילית ארוכת טווח.



לדברי האנליסטים "שילוב האופטימיות הטבעית של המשקיעים עם העובדה שלא טבעי לשוקי המניות לנוע בכיוון אחד ובפרט בכיוון שלילי לאורך זמן הם שגורמים בדרך כלל לתופעה זו. לפי תורת הסטטיסטיקה, במקרים מסוימים למשך הזמן בו לא מתרחשת תופעה השפעה ישירה על התרחשותה בעתיד".



כדוגמא סטטיסטית אומרים בנק, "אם בקליפורניה בה יש רעידות אדמה בתדירות יחסית גבוהה, לא התרחשה רעידת אדמה במשך זמן רב, סביר להניח שכזו תתרחש ואף בעוצמה גבוהה בעתיד הקרוב".



תיאוריה זו מתאימה, לפחות השבוע, לשוק המניות. השוק כידוע הוא תנודתי ולכן בימים כתיקונם ניתן לצפות במשכי זמן קצרים בעליות ואחריהן בירידות ולהיפך. ככל שהתארך משך הזמן בו חוו השווקים ירידות שערים רצופות כך עלה הסיכוי לתיקון חד כלפי מעלה, שהגיע בשבוע האחרון.



האנליסטים בלאומי סבורים כי לא ניתן להעריך אם רמות המחירים אליהם הגיעו השווקים לפני השבוע האחרון סימנו את התחתית בשוק המניות, אך לדבריהם "תנועה חדה שכזו במשך תקופת זמן כה קצרה לא מעידה בעינינו על שינוי מגמה לאורך זמן ולכן אנו צופים המשך תנודתיות רבה בטווח הנראה לעין".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully