מרכז השירות 103 של חברת החשמל יטפל מחר בפניות חירום בלבד בעקבות עיצומים שנוקטים העובדים סביב יישום תוכנית ההתייעלות (תוכנית "מצפן") של מנכ"ל חברת החשמל, עמוס לסקר. מחברת החשמל נמסר כי מפגעים בטיחותיים שמהווים סכנה - יטופלו.
בעקבות העיצומים, גם יהיו סגורים משרדי קבלת קהל בגוש דן, חיפה וירושלים ולא יבוצעו עבודות יזומות שתוכננו למחר, ואשר לגביהן הודיעה חברת החשמל מראש.
"החלטתו של לסקר לשלוף ללא הסבר פעולות חד צדדיות ליישום "מצפן" למרות המו"מ המתנהל בין הצדדים, ולמרות ששר חדש טרם נכנס לתפקידו נראתה מוזרה מהרגע הראשון", אמר בשבוע שעבר יו"ר ועד העובדים, דוד (מיקו) צרפתי. "כעת ברור כי כל מטרתו היא להסיט את העיסוק הציבורי למאבק מלאכותי בין ההנהלה לעובדים כדי למנוע דיון בדירקטוריון הקרוב על חוסר יכולתו לעמוד ביעדים שהוצבו לו על ידי חברי ההנהלה".
צרפתי הוסיף כי ועד העובדים "לא יאפשר לפגוע באף עובד מעובדי החברה, וניתנה הנחיה לכל עובדי החברה ומנהליה לא לשתף פעולה עם מי שהפך את עצמו לבובה שאת חוטיה מושך מוטי פרידמן". כזכור, האשימו העובדים את פרידמן, יו"ר החברה, כי הוא שדוחף את לסקר למהלכים החד-צדדיים.
עיצומים בחברת החשמל: מרכז השירות 103 יטפל מחר רק בפניות חירום
אבי בר-אלי
16.3.2009 / 16:34