שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בירידות, לאור העליות במניות הפיננסים בוול סטריט. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עלתה ב-0.07% ל-2.95%. התשואה על האג"ח ל-30 שנה עלתה ב-0.09% ל-3.77%, שיא של כמעט ארבעה חודשים.
הצהרתו החיובית של יו"ר הבנק הפדרלי, בן ברננקי, לגבי סיומו של המיתון השנה והתאוששות הכלכלה, גררה עליות חדות במניות הפיננסים בוול סטריט, מה שהניא משקיעים מהאג"ח הממשלתיות, הנחשבות להשקעה סולידית.
"המיתון בארה"ב יסתיים קרוב לוודאי השנה, אם הממשלה תצליח לחזק את המערכת הבנקאית", אמר ברננקי בראיון טלוויזיוני ששודר אתמול בתוכנית "60 דקות" של CBS. בדבריו הפגין ברננקי אופטימיות לגבי היתכנות ההתאוששות, אולם הדגיש, כפי שעשה בעדותו בקונגרס בחודש שעבר, כי הסיכויים שהמיתון יסתיים השנה ושהכלכלה תתאושש תלויים במשימה קשה: חזרתם של הבנקים למתן אשראי בצורה חופשית ושיבתם של השווקים הפיננסיים לתפקוד נורמלי.
על רקע העליות בוול סטריט: ירידות בשוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב - התשואה עלתה ל-2.95%
רונית דומקה
16.3.2009 / 22:04