וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קורבנות הונאת מיידוף עשויים לקבל בחזרה עד 17 מיליארד דולר דרך החזרי מס

נמרוד הלפרן

17.3.2009 / 18:29

רשות מס הכנסה בארה"ב: "החזרי מס למשקיעים גם על רווחים מדווחים שלא היו קיימים בפועל"



רשות מס ההכנסה בארה"ב (IRS) תאפשר לקורבנות הונאת הפונזי של ברנרד מיידוף לקבל בחזרה חלק מכספם דרך החזרי מס. לפי הערכות מסוימות עשוי היקף הכספים שיקבלו המשקיעים בחזרה להסתכם ב-17 מיליארד דולר, דיווחה סוכנות רויטרס.



IRS יעניק הקלות מס והחזרי מס לחלק מהמשקיעים ששילמו מסים על רווחים מהשקעותיהם אצל מיידוף, אשר התבררו בהמשך כלא קיימות, אמר היום ראש ה-IRS, דאגלס שולמן, בשימוע בקונגרס.



שולמן אמר כי IRS יפרסם כללים חדשים עבור משלמי מסים שנפלו קורבן להונאת מיידוף והונאות פונזי אחרות, דוגמת הונאת אלן סטנפורד. משקיעים היו אמורים לדווח על רווחיהם מהשקעות במהלך השנים, ולפיכך גם שילמו מסים על רווחים אלה. היות שבדיעבד הסתבר כי רווחיהן לא היו קיימים בפועל, זכאים המשקיעים להחזרי מס, אמר שולמן.



חלק מהמשקיעים גם היו זכאים להחזרי מס גדולים אף יותר מאחר ש-IRS יאפשר להם לדווח על ההפסדים בתור גניבה במקום הפסדי הון. כמו כן, מגבלה מיוחדת אשר מצמצת לעיתים את החזרי המס בשיעור של עד 10% לא תיושם במקרה זה. "הקלות אלה ניתנות לביצוע באופן מיידי", אמר שולמן.

עוד אמר שולמן כי הכללים החדשים של IRS יאפשרו למשקיעים לדווח על הפסדים כתוצאה מגניבה לא רק על הסכומים המקוריים שהשקיעו, אלא גם על הרווחים שכביכול גרפו מהשקעתם. הכללים הנוכחיים של IRS קובעים כי ניתן לתקן דיווחים על הפסדים בדו"חות המס רק 5 שנים לאחור, אולם הצעת חוק חדשה עשויה להאריך את משך התקופה לעד 13 שנים, כדי להקיף את מלוא התקופה בה מיידוף גייס כספים ממשקיעים מבלי שעסק בפועל במסחר.



מיידוף הודה בשבוע שעבר בהונאת פונזי הגדולה בהיסטוריה, אשר התפרסה על פני עשרות שנים וגרמה לאלפי לקוחותיו להפסיד מיליארדי דולרים. עקב כך, הורה בית משפט בניו יורק על מעצרו עד תום ההליכים, וביטל את שחרורו בערבות של 10 מיליון דולר. ברנרד מיידוף בן ה-70', לשעבר יו"ר נאסד"ק, הודה ב-11 סעיפי אישום, בהם הונאת ניירות ערך, הונאה באמצעים אלקטרוניים והלבנת כספים, וצפוי לעונש של עד 150 שנות מאסר.



עוד כה, אותרו נכסים של משקיעי מיידוף בהיקף של מיליארד דולר. עם זאת, מדובר בחלקיק מהשקעות בסכום של 64.8 מיליארד דולר שעליהן דיווח מיידוף ל-4,800 משקיעיו בנובמבר, כחודש לפני מעצרו.

בין אלפי הקורבנות של ההונאה שביצע מיידוף נמצאים המיליארדרים ארנון מילצ'ן ועזרא מרקין, קרן הצדקה של במאי הקולנוע סטיבן שפילברג, קרן הצדקה של אלי ויזל ואוניברסיטת קולומביה. שורה של בנקים נפלו אף הם קורבן להונאה, בהם בנק ג'ייקוב ספרא, בנקו סנטנדר הספרדי, BNP פאריבה הצרפתי, בנק אוף אמריקה ו-UBS השווייצי.



בין הנפגעים מישראל: אגודת ידידי התזמורת הפילהרמונית בארה"ב, עמותת על"ם, בני משפחת צ'ייס המתגוררים בישראל והפסידו את נכסי הקרן שניהלו ואת כספם האישי, הטכניון ואגודת הידידים האמריקאים שלו, עמותת הורוביץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully