משרד המסחר הסיני חסם את הצעת הרכש של ענקית המשקאות הקלים, קוקה קולה, ליריבתה הסינית צ'יינה היויואן ג'יוס גרופ, בשל החששות מפני מונופול בשוק. קוקה קולה הגישה הצעה בשווי 2.3 מיליארד דולר לחברה הסינית.
"במידה שהמיזוג בין שתי החברות היה מתקיים, עלולה היתה קוקה קולה לנצל את העמדה הדומיננטית שלה כדי להגביל את התחרותיות בשוק המשקאות הקלים בסין", לפי הודעת משרד המסחר היום. לו היתה מתקיימת העסקה היתה זו ההשתלטות הזרה הגדולה ביותר על חברה סינית.
החלטת משרד המסחר הסיני פוגעת בהזדמנות של קוקה קולה, יצרנית המשקאות הקלים הגדולה בעולם, להגדיל את נתח השוק שלה בשוק הסיני ללמעלה מ-20%. מכירות המיצים בסין עשויות לצמו ב-20% ל-97.1 מיליארד יואן (14 מיליארד דולר) השנה - קצב כמעט כפול מצמיחת מכירות המשקאות המוגזים, לפי חברת יורו מוניטור אינטרנשיונל.
נבלמה הרכישה הגדולה ביותר בסין: קוקה קולה לא תרכוש את היויואן הסינית ב-2.3 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
18.3.2009 / 10:30