חברת ממשיכה להציג דו"חות כספיים רזים במיוחד, המעידים בעיקר על הפסדים שהולכים ונערמים: הכנסותיה של לייפווייב, המפתחת ומשווקת את מכשיר ה-BST לטיפול בפצעי לחץ, אמנם עלו ב-63% אולם הן מסתכמות רק ב-2.6 מיליון שקל. החברה מציגה הפסד תפעולי של 11.2 מיליון שקל לעומת 10.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ההפסד נקי הסתכם ב-9.65 מיליון שקל לעומת 10.1 מיליון שקל ב-2007. הכנסותיה של החברה ברבעון הרביעי בלבד ירדו ב-11.5% ל-421 מיליון שקל, והיא הפסידה 1.2 מיליון שקל לעומת הפסד של 2.9 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בקופתה החברה ישנם כ-443 אלף שקל בלבד, והיא סובלת מגירעון של 3.6 מיליון שקל בהון העצמי. פירוש הדבר כי התחייבויותיה של החברה (כ-5 מיליון שקל) גבוהות מהנכסים שברשותה.
רואי החשבון של החברה מציינים כי לייפווייב הגדילה את ההוצאות לעומת התכנון המקורי, עקב יישום מתווה התוכנית האסטרטגית של מנכ"ל החברה החדש, ובכלל זה גיוס כח אדם נוסף. לפיכך קצב השימוש במזומנים הפנויים של החברה עלה. "לאור האמור לעיל ובמידה ותזרימי המזומנים מפעילותה השוטפת של החברה לא יספיקו למימון הפעילות בשנה הקרובה, יהיה על החברה למצוא מקורות מימון חדשים", נכתב.
במידה ולא יימצא מקור מימון אחר, בעלי השליטה התחייבו בפני החברה להזרים את המימון הדרוש עד לסך של 4 מליון שקל, סכום אשר יספיק לפי הערכת החברה ועל בסיס התקציב המעודכן שלה - למימון פעילותה בשנה הקרובה. החל מהרבעון השלישי לשנת 2008 הנהלת החברה מיישמת בהדרגה תוכנית להקטנת עלויות, אשר להערכתה אינה פוגעת בליבת הפעילות של החברה.
תמריץ להעלאת שווי המניה
עלות שכרו של יו"ר ומנכ"ל לייפווייב, ד"ר מישל אפרגן, הסתכמה ב-2008 ב-2.767 מיליון שקל. מתוך כך, 720 אלף שקל הם שכר שוטף ו-2.047 מיליון שקל הם תשלום מבוסס מניות (אופציות). אפרגן זכאי לקבלת בונוס של 118.4 אלף שקל במידה והכנסות החברה יעלו על 1.716 מיליון דולר בתקופה שבין נובמבר 2007 לתום 2008. עם זאת, החברה לא עמדה ביעד ולכן לא תחלק את הבונוס.
לאפרגן יש 450 אלף אופציות לרכישת 450 אלף מניות במחירי מימוש שונים: 50 אלף אופציות ניתנו לאפרגן במחיר מימוש של 16.88 שקל למניה, ופירוש הדבר כי אפרגן זכאי לרכוש את המניה במחיר של 16.88 שקל. מחירה של המניה כיום עומד על 4.74 שקלים כך שכיום היא אינה מעניקה רווח כלומר נמצאת "מחוץ לכסף".250 אלף אופציות יחולקו על בסיס רבעוני החל מה-11 בנובמבר 2007.
מהסכם השכר ניתן להבין כי אחד האינטרסים החזקים של בעלי השליטה בחברה הוא להעלות את מחיר המניה שצנחה ב-2008 ב-91%. לאפרגן זכאות לקבלת עוד 150 אלף אופציות בתנאים שונים: 50 אלף אופציות במידה ושווי החברה יגיע ל-600 מיליון שקל ויישאר כך לפחות ל-30 יום. 50 אלף אופציות יחולקו במידה ושווי החברה יגיע ל-800 מיליון שקל, ויישאר כך למשך 30 יום ועוד 50 אלף אופציות במידה ושווי החברה יגיע ל-1.2 מיליארד שקל ויישאר כך לפחות למשך 30 יום.
שוויה של החברה עומד כיום על 63 מיליון שקל לאחר שהמניה זינקה ב-215% מתחילת 2009. עלות שכרו של סמנכ"ל השיווק והמכירות, רונן אבידר, הסתכמה ב-2008 ב-1.859 מיליון שקל, מתוך כך 658 אלף שקל כשכר שוטף והשאר כאופציות.
לייפווייב אינה מצליחה להתרומם: ההכנסות עלו ל-2.6 מיליון שקל וההפסד התפעולי גדל ל-11.2 מ' ש'
טל לוי
1.4.2009 / 11:32