שבוע המסחר הנוכחי נפתח הבוקר בעליות שערים של כ-0.8%, בהמשך למגמה החיובית בה הסתיים השבוע הקודם, בין היתר, על רקע עליות שנרשמו בסוף השבוע החולף בוול סטריט. מדד המעו"ף רושם כעת עלייה של 0.81% לרמה של 413.34 נקודות. מדד ת"א 100 מטפס בשיעור של 1.11% לרמה של 394.44 נקודות ומדד התל-טק 15 מוסיף 2.97% לרמה של 244.87 נקודות. מחזורי המסחר מסתכמים כעת בכ-51 מיליון שקל.
כמנהגה בתקופה האחרונה, מרכזת גם היום מניית טבע את המחזור הגבוה בבורסה, כ-4.7 מיליון שקל, תוך שהיא מוסיפה למחירה כ-1.5%.
מניית כור רושמת עלייה חדה של כ-4.8% במחזור של כ-1.9 מיליון שקל, וזאת לאור העליות החדות שרשמה בסוף השבוע מניית החברה המוחזקת, אי.סי.איי אשר זינקה בכ-11% והשלימה בכך עלייה מצטברת של כ-145% במהלך חמשת השבועות האחרונים. בנוסף, כור החלה את המסחר עם ארביטראז' חיובי של כ-3.9%.
מניית אסם , אשר פירסמה הבוקר את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי, מוסיפה כ-0.1%, לאחר שכבר נסחרה בעלייה של למעלה מ-2%. אסם דיווחה על המשך מגמת הצמיחה בהכנסותיה וברווחיה, כאשר אלה הסתכמו בכ-587.9 מיליון שקל ובכ-31.9 מיליון שקל, בהתאמה.
במניות שני הבנקים הגדולים נרשמת חולשה, ככל הנראה בשל הציפייה לפרסום דו"חות כספיים חלשים יחסית. מניית בנק הפועלים נסחרת בירידה של 0.2% ומניית לאומי נסוגה בכ-0.4%. לעומתן, מניית דיסקונט עולה בכ-0.2% ומניית בנק המזרחי מטפסת בכ-0.9%.
עוד בולטות בצד הירוק של הבורסה - מניית בזק שמוסיפה כ-2.1% ומניית אגיס שמטפסת בכ-4.5%.
מגמה חיובית קיימת גם במניות החברות הנמנות על קבוצת אי.די.בי. אי.די.בי אחזקות מטפסת בכ-0.4%, מניית אי.די.בי פיתוח מטפסת בכ-0.7%,דיסקונט השקעות עולה בכ-0.2% אשר דיווחה הבוקר על הפסד רבעוני של 147 מיליון שקל, מצפינה בכ-2.2%.
בקרב המניות הדואליות נרשמות בדרך כלל עליות שערים חדות. נייס עולה בכ-3.6% ופורמולה מזנקת בכ-5.5%.
מטאלינק שהחלה את המסחר בפער חיובי של 6.2%, מוחקת את מרביתו לאחר שהיא מצפינה בכ-6%. מניית ריטליקס אשר פתחה בפער שלילי של 1.3%, מטפסת בכ-2% ואילו טאואר מזנקת בכ-7.8%.
מניית גרנית מוסיפה כ-6%, בעקבות הדו"חות החיוביים שפורסמו על ידה ביום חמישי האחרון ואילו מניית גרין קופצת בעוד 17.7% ומשלימה בכך עלייה מצטברת של כ-100% במהלך עשרת הימים האחרונים.
תל אביב: התל-טק 15 מזנק בכ-3%; כור מוסיפה 4.8% בעקבות העלייה שרשמה בסוף השבוע אי.סי.איי
אלי דניאל
25.11.2001 / 11:24