חברת משב תעשיות קרור , שבשליטת אריה גבעוני, מודיעה היום לבורסה כי אושר המיזוג בינה לבין חברת פויכטונגר תעשיות על ידי הממונה על ההגבלים העסקיים. משב רכשה 20% מפויכטונגר תעשיות באוגוסט השנה, תמורת 47.3 מיליון שקל ובהודעתה מהיום, למעשה קוים אחד התנאים המקלים את המשך ההשתלטות על פויכטונגר תעשיות.
בשלב הרכישה השני, בכפוף לתנאים מסוימים נוספים - בהם אופציית ה-PUT שנתנה למוכרים - אמורה לרכוש משב 10% נוספים מפויכטונגר תעשיות, תמורת 26.4 מיליון שקל.
חברת משב, הנסחרת לפי שווי של 8.2 מיליון דולר, מחזיקה בנוסף ב-10% מחברת פויכטונגר השקעות אותם רכשה גם כן באוגוסט האחרון תמורת 23 מיליון שקל. משב העניקה לקבוצת חייל , הנשלטת על ידי פלד השקעות , אופציית PUT, לפיה תוכל חייל לחייב את משב לרכוש את המניות שרכשה חייל בפוכיטונגר השקעות ,בתמורה ל-50 מיליון שקל, לעומת מחיר של 82 מיליון שקל אותו שילמה חייל כאשר רכשה 35% ממניות פויכטונגר השקעות.
משב שבשליטת אריה גבעוני קיבלה את אישור הממונה על ההגבלים העסקיים למיזוג עם פויכטונגר תעשיות
גולן פרידנפלד
26.11.2001 / 17:12