וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תל אביב: התל-טק 15 ממשיך לבלוט - מוסיף 2.1%; טבע עולה ב-3.2%

אלי דניאל

27.11.2001 / 11:11

המעו"ף עולה ב-0.3%; מגמה חיובית במניות הבנקים למשכנתאות; עליות בקבוצת אי.די.בי; גרין ממשיכה במסעה צפונה - מטפסת בכ-6.5%;



יום המסחר נפתח בעליות שערים מתונות של כ-0.2%, על רקע הורדת הריבית ע"י בנק ישראל בשיעור של 0.3% והעליות הנאות שנרשמו אמש בבורסת הנאסד"ק. בשעה זו רושם מדד המעו"ף עלייה של 0.25% לרמה של 415.30 נקודות. מדד ת"א 100 מטפס בשיעור של 0.46% לרמה של 398.86 נקודות, ומדד התל-טק 15 מוסיף 2.06% לרמה של 252.48 נקודות. מחזורי המסחר מסתכמים כעת בכ-41 מיליון שקל.



מניית טבע , אשר החלה את המסחר בפער ארביטראז' חיובי של 2.5%, מוחקת אותו כאשר היא מוסיפה למחירה כ-3.2% במחזור כספי של כ-3.3 מיליון שקל. מניה דואלית נוספת אשר פתחה את המסחר בפער חיובי שנמחק היא מניית נייס שמצפינה בכ-3.3%.



מניית טאואר מטפסת בכ-4.8% במחזור של 1.3 מיליון שקל, לאחר שהחברה הודיעה הבוקר כי שותפיה האסטרטגיים למפעל ה-Fab 2 החדש המירו מקדמות בהיקף של 53.7 מיליון דולר לכ-4.2 מיליון מניות של החברה. יחס ההמרה עמד על 12.75 דולר למניה - גבוה בכ-95% ממחיר המניה בשוק.



על רקע הפרסומים לפיהם מתנהלים מגעים ראשוניים למיזוג או רכישת בנק דיסקונט ע"י הבנק הבינלאומי הראשון , מאבדת כעת מניית דיסקונט כ-0.2% ומניית הבינלאומי 5 נסחרת בירידה של 2%.



במניות שני הבנקים הגדולים נרשמת מגמה שלילית למדי, כאשר מניית בנק הפועלים משילה כ-0.1% ומניית לאומי נסחרת ללא שינוי.



מניית מכתשים אגן מדרימה בכ-1.1% למרות שזכתה הבוקר להמלצת "קנייה" מבית ההשקעות גמול סהר. האנליסטית גלית זיידמן הציבה למניה מחיר יעד של 10.5 שקל, כ-22% מעל מחירה בבורסה.



פעילות ערה נרשמת במניות הבנקים למשכנתאות. מניית דיסקונט משכנתאות רושמת עלייה חדה של כ-9.2%, למרות שדיווחה הבוקר על קריסה של כ-90% ברווחיה הרבעוניים לכ-2 מיליון שקל בלבד, ומניית לאומי למשכנתאות מצפינה בכ-6.6%. נראה כי המומנטום החיובי במניות אלו נובע מהערכות המשקיעים כי בנק לאומי ובנק דיסקונט יבצעו מהלך דומה לזה של בנק הפועלים, אשר פירסם אתמול הצעת רכש למניות בנק משכן . ואם כבר משכן, במניית הבנק לא בוצעה עד כה כל עסקה.



במניות קבוצת אי.די.בי התהפכה המגמה וכעת נרשמות עליות שערים. מניית אי.די.בי אחזקות מוסיפה כ-0.7%, אי.די.בי פיתוח עולה בכ-0.8% , דיסקונט השקעות מטפסת בכ-0.5% ומניית כלל תעשיות מצפינה ב-1.6%.



מניית פועלים תקשורת קופצת בכ-8.3% ומשלימה בכך עלייה מצטברת של למעלה מ-30% מאז תחילת החודש. במניית גרין "עסקים כרגיל", כאשר מניית קרן ההון סיכון ממשיכה במסעה צפונה, תוך שהיא מטפסת ב-6.5% ומשלימה בכך עלייה מצטברת של כ-150% בשמונת ימי המסחר האחרונים.



מניות דואליות נוספות שרושמות עליות הן פורמולה שעולה בכ-2.9%, אלווריון שמוסיפה כ-8.5%, מגל מערכות שמצפינה בכ-6.6% וריטליקס שנעה מעלה בכ-1.9% ומתקנת במעט את הירידה החדה שרשמה אתמול, על רקע הנפקת האג"ח הצפויה בהיקף של 10 מיליון דולר, הנפקה עליה דווח לראשונה ב-TheMarker.com.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully