בנק ההשקעות קרדיט סוויס מותיר את המלצת ה"החזק" למניית בנק הפועלים לאחר פרסום הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי, למרות שהרווח היה נמוך ב-30% מהתחזיות של בית ההשקעות. בבנק ההשקעות מותירים את תחזית הרווח ל-2002 שעומדת על 1.3 מיליארד שקל, בין היתר הודות לשיפור הצפוי בתוצאותיו של קונצרן כור.
התשואה הצפויה על ההון ב-2002 תעמוד על 10.5%, לעומת תשואה על ההון בשיעור של 8.5% אותה הציג הבנק בתשעת החודשים הראשונים של השנה.
בנוסף מעריכים בבנק שאיכות תיק הנכסים של הבנק לא צפויה להשתנות ב-2002 לאור התנאים המקרו כלכליים. להערכתו של בנק ההשקעות, אחד הפרטים החשובים ביותר בדו"ח הבנק הוא ההפרשה המיוחדת לחובות מסופקים שהסתכמה ב-10 מיליון שקל, מתוך הפרשה של 193 מיליון שקל אותה אמור היה הבנק לרשום בהתאם להוראת המפקח על הבנקים.
עיקר ההפרשה עבר לסעיף ההפרשה הספציפית שהסתכמה ב-355 מיליון שקל - כפליים מההפרשה של הבנק ברבעון המקביל. בבנק ההשקעות סבורים כי השינוי בסוג ההפרשות נבע משיקולי מס.
קרדיט סוויס: בנק הפועלים סוף סוף מתמודד עם המציאות הכלכלית; מותיר המלצת "החזק" לבנק
גולן פרידנפלד
27.11.2001 / 17:27
התשואה הצפויה על ההון ב-2002 עומדת על 10.5%; הרווחים הצפויים ל-2002 מסתכמים ב-1.3 מיליארד שקל;