חברת אספן בנייה ופיתוח , שבשליטתו של אליעזר פישמן, סיימה את הרבעון עם הפסד של כ-15 מיליון שקל ברבעון לעומת הפסד של 4.8 מיליון שקל אותו הציגה החברה ברבעון המקביל. הכנסותיה של החברה נותרו יציבות והסתכמו ב-48.3 מיליון שקל לעומת 48 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה הכנסות בהיקף של 94.2 מיליון שקל -ירידה של 41% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ההפסד הנקי של החברה בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-16.2 מיליון שקל לעומת הפסד של 1.6 מיליון שקל שרשמה בתקופה המקבילה.
עיקר ההפסד של החברה מיוחס להפרשה בהיקף של 18.3 מיליון שקל בגין מימוש אופציה שנתנה לאחד מבעלי המניות בחברת עונות חטיבת הפנאי (חברה מאוחדת). בעקבות מימוש האופציה יקבל בעל המניות שליש מהזכויות בחלקת קרקע שטרם פותחה אשר בבעלות עונות, כנגד העברת כל מניותיו בעונות לחברה מאוחדת אחרת וכן ויתור על הלוואה העומדת לזכותו בעונות.
הרווח התפעולי של אספן, לעומת זאת, הסתכם ברבעון ב-20.7 מיליון שקל - שיפור של יותר מפי שניים לעומת הרווח התפעולי שהציגה ברבעון המקביל. הרווח הגולמי של החברה ברבעון הסתכם ב-23.8 מיליון שקל ומשקף עלייה של 84% לעומת הרבעון המקביל.
במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה מכרה החברה כ-64 יחידות דיור בהשוואה ל-66 יחידות דיור שמכרה בתקופה המקבילה אשתקד. הנכסים המניבים של קבוצת אספן הניבו לה הכנסות של 13.4 מיליון שקל ברבעון לעומת הכנסות של 11.2 מיליון שקל ברבעון המקביל. הכנסות אלה כוללות הכנסות בגין נכסים של אספן נדל"ן (המוחזקת בשיעור של 82% על ידי אספן בנייה) וכן מנכסים של החברה הבת אספן נכסים , ביניהם 50% מבית רובינשטיין, 50% מקניון לב העיר בנצרת עילית, 50% מקניון חוצות שבאשקלון, 100% מקניון גת סנטר שבקריית גת ו-50% מקניון דרכים שביוקנעם.
הוצאות המימון של החברה הסתכמו ב-6 מיליון שקל לעומת הוצאות בהיקף של 14.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. בחברה מייחסים חלק מהירידה בהוצאות המימון בפיחות של השקל לעומת הדולר בהיקף של 4.5% ברבעון, לעומת פיחות של 1.5% ברבעון המקביל אשתקד.
אספן בנייה סיימה את הרבעון עם הפסד של כ-15 מיליון שקל
גולן פרידנפלד
27.11.2001 / 18:09
שנבע מהפרשה של 18 מ' ש' בגין אופציה שניתנה לאחד מבעלי המניות בעונות; ההכנסות - 48.3 מ' ש', כברבעון המקביל; הרווח התפעולי גדל ביותר מפי 2 ל-20 מ' ש'