הבנק המרכזי של קנדה הוריד היום את הריבית בחצי אחוז, לרמה של 2.25%, הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 1960. היתה זו הורדת הריבית התשיעית השנה, והיא מביאה את הריבית בקנדה לשער הגבוה ברבע אחוז מהריבית בשכנתה מדרום, ארה"ב.
הבנק המרכזי של קנדה הזהיר כי כלכלת קנדה עלולה להיכנס למיתון במהלך שני הרבעונים הקרובים בעקבות המצב העולמי והתקפות הטרור על ארה"ב. מתחילת השנה הוריד הבנק את הריבית ב-3.5%, מרמה של 5.75%, וכלכלנים מצפים להורדות ריבית נוספות, לנוכח התחזיות העגומות.
בדומה לארה"ב, הצליחו הורדות הריבית בקנדה לתמוך בענף הבנייה: התחלות בנייה גדלו ב-13% באוקטובר לאחר שהריבית על משכנתאות נפלה. הריבית למשכנתא לחמש שנים נפלה באחוז ל-6.85% נכון לאתמול.
לפי תחזיות של כלכלנים, צפויה ממשלת קנדה לדווח כי התמ"ג ברבעון השלישי התכווץ ב-0.7%, לאחר 24 רבעונים רצופים של צמיחה. כלכלת קנדה נשענת בחלקה על יצוא לארה"ב, ועם ההאטה שם, נפגעה הצמיחה הקנדית. ביום שישי יתפרסמו נתוני התמ"ג של קנדה לרבעון השלישי, במקביל לנתונים מארה"ב.
הבנק המרכזי של קנדה הוריד את הריבית בחצי אחוז לרמה הנמוכה מזה 41 שנה
דפנה מאור
27.11.2001 / 20:27