וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: מגזר המוליכים למחצה איבד 4.7%; אינטל ירדה ב-1.7% לאחר שאמרה כי תתקשה לספק את הביקוש לפנטיום 4

עפרה שלו

28.11.2001 / 23:50

ירידות חדות במגזר ציוד התקשורת: לוסנט וסיסקו ירדו ב-4.2% ; JDS יוניפייס איבדה 10.1%; סיינה צנחה ב-11.8%; IBM ירדה ב-1.8% לאחר שהודיעה על פיטורים



המניות בוול סטריט נסגרו בירידות חדות, על רקע קריסתה של ענקית האנרגיה אנרון. החברה ריכזה מחזור של 325 מיליון מניות, וקרסה ב-73% לאחר שדינג'י (Dynegy) משכה את הצעתה לרכוש את החברה, תמורת 9 מיליארד דולר. ענקית השבבים אינטל, נתנה את האות לירידות במגזר השבבים: מדד מניות המוליכים למחצה ירד ב-4.7%, לאחר שאינטל אמרה כי תתקשה לספק את הביקוש למעבדי פנטיום 4.



"הדיווחים של הבנקים האזוריים של הבנק הפדרלי מצביעים על המשך החולשה בפעילות הכלכלית באוקטובר ובמחצית הראשונה של נובמבר", כך נכתב היום בספר הבז', שהוא דו"ח המצייר תמונת מצב של הכלכלה המבוססת על דו"חות של 12 הבנקים האזוריים של הבנק הפדרלי.



דוברת אינטל הודיעה היום כי ייתכן שלא תצליח לעמוד בקצב הביקוש למעבדים החדשים מסידרת פנטיום 4. ההתאוששות הנרשמת כעת במכירות המחשבים האישיים הובילה לעלייה חדה בדרישה למעבד החדש. בשורה זו נמסרה לאחר שאתמול חזרה אינטל ואישרה את תחזיותיה לרבעון הרביעי. מניית אינטל ירדו ב-1.7%; מתחרתה AMD ירדה ב-4.3%.



ירידות חדות נרשמו גם במגזר ציוד התקשורת: לוסנט וסיסקו ירדו ב-4.2% ; JDS יוניפייז איבדה 10.1%; סיינה (סימול CIEN) צנחה ב-11.8%.



גולדמן סאקס פירסם היום דו"ח על מגזר התוכנה, ולפיו עסקי חברות התוכנה השתפרו במהלך החודשיים האחרונים. הבנק טוען כי שיפור זה כבר מגולם במחירי המניות, אולם הוא דבק בהמלצתו על חברות התוכנה הגדולות. עף אף הדו"ח החיובי, נרשמו ירידות במניות שהוזכרו בו כמומלצות: וריטאס (סימול VRTS), שירדה ב-5.3%, ו-BEA סיסטמס (סימול BEAS), שירדה ב-7.4%. אורקל איבדה 2%.



מגזר המחשבים האישיים סיפק היום כותרות רבות: חברת יבם הודיעה על קיצוץ של 1,000 משרות בחטיבת המוליכים למחצה, 4.6% מכוח העבודה בחטיבה, בשל ההאטה בביקוש למוצר. IBM נמנתה עד עתה, עם מספר מצומצם של חברות ההיי-טק, שהצליחו להימנע מפיטורים רחבי היקף. בחטיבת המוליכים למחצה, לא היו פיטורים מאז שנות ה-90 המוקדמות. IBM ירדה ב-1.8%.



דל , יצרנית ה-PC המובילה בעולם, אישרה היום את תחזיות הרווח לרבעון הרביעי. מנכ"ל החברה, מייקל דל, צופה כי החברה תרשום ברבעון רווח של 16 סנט למניה - ללא שינוי ביחס לרבעון השלישי. דל דבקה גם בתחזיות ההכנסות לרבעון הרביעי, הצפויות להיות גבוהות מעט מההכנסות ברבעון הקודם, שהסתכמו ב-7.5 מיליארד דולר.

דל מציין כי הביקוש למחשבים אישיים ולמחשבים נישאים צפוי להתחדש בקרוב. השנה חלה האטה במכירות המחשבים הן במגזר העסקי והן במגזר הפרטי. דל חוזר ואומר, כי הוא צופה התאוששות באמצע שנת 2002. מניות החברה ירדו ב-1.9%.



מניית גייטווי (סימול GTW), יצרנית ה-PC הרביעית בגודלה בארה"ב, זינקו ב-11.2%, לאחר שהאנליסט דן ניילס של ליהמן ברדרס, הגדיר אותה כקנייה דיפנסיווית כדאית, בתנאי השוק נוכחיים, בייחוד בהשוואה ליצרניות מחשבים אישיים יקרות יותר. לסנטימנט החיובי סביב המניה תרמו המכירות החזקות בחג ההודיה - אות מבשר טובות לרבעון הרביעי.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully