מניות הטכנולוגיה באסיה רשמו ירידות לאחר שדו"ח הבנק הפדרלי בארה"ב על מצב הכלכלה - הספר הבז' - הראה כי חולשתה של כלכלת ארה"ב נמשכה במהלך אוקטובר ונובמבר. מניות סוני, סמסונג אלקטרוניקס ויצואניות גדולות אחרות רשמו ירידות. בטוקיו רשם הניקיי עלייה קלה של 0.3%; קוריאה ירדה ב-0.5%; הונג קונג יורדת ב-0.6%.
מצבה של הכלכלה האמריקאית נותר חלש לקראת סוף אוקטובר ותחילת נובמבר נוכח השפעתן של התקפות ה-11 בספטמבר, כך דיווח הבנק הפדרלי בספר הבז', סקירה על כלכלת ארה"ב המבוססת על דו"חות של 12 הבנקים האזוריים של הבנק הפדרלי. "הדיווחים של הבנקים האזוריים של הבנק הפדרלי מצביעים על המשך החולשה בפעילות הכלכלית באוקטובר ובמחצית הראשונה של נובמבר", טען הבנק הפדרלי.
סוני, אחת מהיצואניות הגדולות ביפאן, רשמה ירידה של 1.4%; יצרנית השבבים NEC ירדה ב-3.2%. במדד הניקיי תמכו עליות במניית טויוטה, שהתחזקה ב-1.9%; ובקיוסרה, שעלתה ב-2.2%.
הצלחה מפתיעה לגיים בוי של נינטנדו בארה"ב נרשמה במקביל למכירות של 150 מיליון דולר של הגיים קיוב החדש בעשרת הימים שמאז השקת המשחק. במהלך שבוע חג ההודיה זינקו מכירות המשחק הישן והזול יותר של נינטדו פי 5 לעומת השבוע הקודם. בסך הכל מכרה נינטנדו 510 אלף יחידות של גיים קיוב, המשחק החדש שמתחרה בפלייסטיישן של סוני ובאקס-בוקס של מיקרוסופט. מניית נינטנדו נסחרה ללא שינוי היום בטוקיו, אולם בחודש האחרון עלתה ב-11%, ובשנה החולפת ב-26%.
בהונג קונג ירד מדד האנג סנג ב-0.6% במהלך המחצית הראשונה של המסחר. חברת הנדל"ן הגדולה באי, צ'אונג קונג, ירדה ב-2.7%; בנק HSBC ירד ב-0.8%.
אסיה: מניות הטכנולוגיה נפלו בעקבות דיווח הספר הבז' על החולשה הכלכלית בארה"ב
דפנה מאור
29.11.2001 / 9:23