סת ליפסקי, עורך אתר הדעות של "וול סטריט ג'ורנל", גייס 15 מיליון דולר למיזם חדש שיוציא לאור עיתון בעיר ניו יורק. על המשקיעים בעיתון נמנים קבוצת הולינג'ר, בעלת ה"ג'רוזלם פוסט" ומייקל שטיינהרט. העיתון החדש ינסה להתחרות ב"ניו יורק טיימס", והשקתו מתוכננת לאביב 2002.
הולינג'ר אינטרנשונל, המו"ל של "ג'רוזלם פוסט", "טלגרף" הבריטי ו"שיקגו סאן-טיימס", השקיעה במיזם החדש 2 מיליון דולר תמורת 12.5% ממניות העיתון. השקעה זו משקפת למיזם של ליפסקי שווי של 16 מיליון דולר.
בעבר ערך ליפסקי את העיתון היהודי "פורוורד". העיתון החדש, אותו יערוך ליפסקי, ייצא לאור חמישה ימים בשבוע, וינסה להציב, לראשונה מזה שבע שנים, תחרות של ממש בפני ה"ניו יורק טיימס". נסיונות אחרים, כמו "ניו יורק דיילי ניוז" ו"ניו יורק פוסט", לא עלו יפה. הולינג'ר עצמה ניסתה לרכוש את ה"ניו יורק אובזרוור" ב-1999, אך בדקה התשעים בוטלה העסקה על ידי המוכר.
סגן נשיא פיתוח עסקי בהולינג'ר אמר כי העיתון החדש יהיה בעל גישה שמרנית, ויתמקד בכיסוי נושאים הקשורים לניו יורק.
בין המשקיעים במיזם החדש נמצא גם ככל הנראה רוג'ר הרטוג, יו"ר קבוצת ההשקעות סנפורד ברנסטין.
סת ליפסקי, עורך ב"וול סטריט ג'ורנל", גייס 15 מיליון דולר ממשקיעים יהודים להקמת עיתון חדש בניו יורק
סוכנויות הידיעות
29.11.2001 / 17:15