הבנק הבינלאומי עשוי לקבל 23% ממניותיה של חברת הכבלים תבל - המשועבדות לו כנגד חוב של חברת UPC; דובר הבנק סירב להגיב על הידיעה, בנימוק שהבנק אינו מוסר פרטים על יחסיו עם לקוחות.
בנובמבר 2000 חתמה חברת דסק"ש על הסכם עם UPC, השותפה עימה בתבל, על עסקת הלוואה. לפי תנאי העסקה, הלוותה דסק"ש ל-UPC סכום של 55 מיליון יורו - כ-50 מיליון דולר - לתקופה של עד שנתיים. הביטחון כנגד ההלוואה היה 23% ממניות תבל, כמחצית מאחזקותיה של UPC בחברה. זמן קצר לאחר חתימת ההסכם החליטה דסק"ש כי אינה מעוניינת להמשיך ולהחזיק בשטר החוב, ומכרה אותו לבנק הבינלאומי. אם UPC לא תפרע את שטר החוב לבינלאומי, לאור ההרעה במצב החברה, יוכל הבנק לקבל לידיו 23% ממניות תבל.
UPC היא חברת הכבלים הגדולה באירופה ולה 7.2 מיליון מנויים. במשך השנה האחרונה נקלעה UPC למשבר, המתבטא במעבר להון עצמי שלילי והפסדי עתק שהגיעו ברבעון השני ל-716 מיליון דולר.
לחברה תזרים מזומנים שלילי של מיליארד דולר, והיא אינה צפויה לעבור לתזרים חיובי לפני 2005. שינוי משמעותי במעמדה הפיננסי עשוי להתרחש אם תתגשם תוכניתו של ג'ון מאלון,
לאחד את שלוש חברות הכבלים הגדולות באירופה. מאלון שולט בקבוצת ליברטי מדיה, בעלת מניות ב-UPC, השואפת על פי סימנים שונים להגיע לשליטה מלאה בחברה.
בתחילת השנה השתתפה UPC בעסקות המימון של תבל ואף הזרימה את חלקה, 23 מיליון דולר, בעסקת מימון ביניים שנחתמה עם הבנקים. אבל בחודש האחרון סירבה UPC לתת את חלקה בביטחונות בעלים בסך 24 מיליון דולר, כנגד קבלת רישיון האינטרנט המהיר לחברת תבל. UPC גם הודיעה לדסק"ש כי אינה מתכוונת להשתתף בהזרמות הון נוספות, הנדרשות למימון ההשקעות של חברות תבל.
לפי ההערכות שלא הוכחשו, מעוניינת UPC למכור את אחזקותיה בתבל. דסק"ש מסרבת להתייחס לשמועות על מגעים לרכישת חלקה של תבל. ואולם בחברה מעריכים כי הזרמות הון בעלים לתבל יגרמו בסופו של דבר לדילול אחזקותיה של UPC, אם זו לא תתרום את חלקה בהשקעות.
23% ממניות חברת הכבלים תבל משועבדות לבנק הבינלאומי הראשון
הארץ
30.11.2001 / 8:40