וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

128 שנים לאחר שנוסדה: ענקית הקמעונות והתיירות הגרמנית ארקנדור פושטת רגל; 43 אלף משרות בסכנה

סוכנויות הידיעות

9.6.2009 / 22:57

קנצלרית גרמניה: "התמוטטות החברה - בלתי נמנעת"; שווי השוק שלה נחתך מ-8 מיליארד יורו ל-150 מ' יורו



ענקית הקמעונות והתיירות הגרמנית ארקנדור, שנוסדה לפני 128 שנים ומעסיקה 43 אלף עובדים בגרמניה, הגישה היום בקשה להגנה מפני פשיטת רגל, לאחר שממשלת גרמניה דחתה את בקשה להלוואת חירום וערבויות ממשלתיות. קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמר כי התמוטטות החברה היתה בלתי נמנעת, לאחר שהמשקיעים והבנקים הנושים לא הסכימו לוויתורים מספיקים כדי להבטיח את הצלת החברה.



שווי השוק של ארקנדור, המחזיקה בבעלותה את רשת חנויות הכלבו השנייה בגודלה בגרמניה, karstadt (שפתחה את חנות הכלבו הראשונה שלה בשנת 1881), כמו גם כ-53% ממניות סוכנות הנסיעות הבריטית תומס קוק, נחתך בכשלושה רבעים מתחילת השנה, ומסתכם כעת בכ-150 מיליון יורו. לפני שנתיים בלבד, נסחרה החברה לפי שווי שוק של 8 מיליארד יורו.

ועדת היגוי של ממשלת גרמניה דחתה אתמול בקשה מצד ארקנדור לקבלת ערבויות ממשלתיות בסך 650 מיליון יורו (908 מיליון דולר), על רקע ספקות הממשלה ביחס למודל העסקי של החברה ואי עמידתה בתנאים שקבעה הממשלה להענקת סיוע. בה בעת, נמשכו המגעים בין ארקנדור לבין מטרו, הקמעונית הגדולה בגרמניה, לגבי עסקה אפשרית, מסרה מטרו אתמול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully