חברת אלסינט, הנשלטת על ידי אלביט הדמיה מקבוצה מוטי זיסר, מוכרת את החזקותיה (49%) בקרן ההון סיכון גילברידג' של עמנואל גיל (51%). בדו"חות אירופה ישראל נכתב, כי באוקטובר 2001 נחתם הסכם בין גילברידג' לבין בעל השליטה בה (גיל) , על פיו מכרה אלסינט את כל מניותיה בגילברידג' וכן המחתה את זכויותיה על פי שטרי הון לגיל תמורת סכום כולל של 5 מיליון דולר.
בנוסף, הוסכם כי אם עד סוף אוקטובר 2005 לא תיפרע במלואה ההלוואה שהעמידה אלסינט לגילברידג', בהיקף של 18.9 מיליון שקל, תיפרע ההלוואה במלואה בתאריך זה. גילברידג' אמורה לפרוע את ההלואוה עוד לפני כן מרווחיה הראשונים, אולם לאלסינט אין ערבויות כלשהן להבטחת פירעון ההלוואה.
גילברידג' החלה לפעול בסוף 2000 כשבקופתה 20 מיליון דולר להשקעות, מתוכם מחקה כבר 5 מיליון דולר בגלל ירידת שווי החברות בהן השקיעה. עד כה, השקיעה גילברידג' במספר חברות היי-טק וביוטכנולוגיה. בין היתר השקיעה גילברידג' חצי מיליון דולר בתמורה ל-15% ממניות היומן קליק (היומן האנושי) , בחברת ביו ויו ועוד. ברבעון השני דיווחה אלסינט על הפסד של 7.8 מיליון שקל, שנובע בין היתר ממחיקה של 9 מיליון שקל מהשקעות בהיי-טק, בין היתר בגילברידג'.
מוטי זיסר ועמנואל גיל נפרדים: אלסינט מוכרת את מניותיה בקרן ההון סיכון גילברידג'
שלומי גולובינסקי
3.12.2001 / 11:47