וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צמיחה במגזר הלא יצרני: מדד מנהלי הרכש של מגזר השירותים עלה בנובמבר ל-51.3 נקודות

יהודה שויצר

5.12.2001 / 17:49

המדד מעיד כי בחודש נובמבר חלה צמיחה בענפים הלא יצרניים; העלייה במדד היתה חדה בהרבה מהתחזיות לקריאה של 43 נקודות



מדד מנהלי הרכש (NAPM) של המגזר הלא יצרני, עלה במפתיע בחודש נובמבר ל-51.3 נקודות. העלייה החדה מפיחה אופטימיות כי ההאטה במגזר השירותים אכן הגיעה לקיצה, מאחר וכל קריאה של המדד מעל ל-50 נקודות מעידה על צמיחה.



העלייה במדד היתה חדה בהרבה מהתחזיות לקריאה של 43 נקודות. בחודש אוקטובר, נפל מדד מנהלי הרכש של מגזר זה לשפל של כל הזמנים כאשר עמד על 40.6 נקודות.



העלייה במדד משקפת נאמנה את מצב השווקים בחודש נובמבר. הנאסד"ק עלה ביותר מ-30% בחודש נובמבר בלבד, והתאוששות נרשמה במכירות הקמעונאיות בארה"ב. פעילות המגזר הלא יצרני כוללת את הקמעונאות, הבנייה והשירותים. על פי הערכות, פעילות מגזר זה מכסה יותר מ-80% מהפעילות הכלכלית בארה"ב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully