מאת עירית רוזנבלום
לשכת מארגני התיירות הנכנסת לישראל דורשת לממש את ההבטחה שנתן שר האוצר, סילבן שלום, לפיה תיתן הממשלה פתרון לביטוח תיירים שכיום אינם מגיעים לישראל מחוסר יכולת להשיג כיסוי ביטוח בחו"ל; הנהלת הלשכה תיפגש היום עם שר התיירות, בני אלון, ובפגישה גם תעלה את דרישתה לתוספת של 20 מיליון שקל לקרן השיווק ל-2002.
לדברי שמואל מרום, שנבחר אתמול לקדנציה נוספת כיו"ר הלשכה, הפתרונות שניתנו עד כה אינם מספיקים ומסכנים את עתיד התיירות לישראל.
מספר העובדים בחברות העוסקות בתיירות נכנסת ירד בכ-80% מאז תחילת המשבר באוקטובר 2000. "ירידה זו משקפת את חוסר היכולת של החברות המשווקות את ישראל בחו"ל להחזיק כוח אדם שעיקר ניסיונו והתמחותו הוא בשיווק מדינת ישראל בחו"ל", אמר מנכ"ל הלשכה, עמי אתגר.
להערכת הלשכה, תוספת 20 מיליון השקלים לקרן השיווק תאפשר להחזיר את התיירות בשנים הבאות בקצב מהיר יותר.
מארגני התיירות דורשים מהממשלה לפתור בעיית הביטוח לתיירים הבאים מחו"ל
הארץ
6.12.2001 / 8:42