חודש לאחר שחתמו על מזכר הבנות ולפיו תמכור חברת אזורים את אחזקותיה באיטונג (78.7%), לאורדן תעשיות תמורת 225 מיליון שקל, מודיעה הבוקר אזורים כי החברות חתמו על הסכם שיוציא אל הפועל את העסקה.
על פי ההסכם רוכשת אורדן, שבשליטת קבוצת שרם פודים קלנר , עבור החברה הבת שלה, אורלייט תעשיות , את השליטה באיטונג לפי שווי של 285 מיליון שקל - נמוך ב-7% מההון העצמי של החברה, אך גבוה ב-15% ממחירה של איטונג הבוקר בורסה, וגבוה ב-30% מהשווי שבו נסחרה איטונג בעת ההודעה על מזכר ההבנות.
בנוסף לסכום שקיבלו עבור הרכישה, הספיקה אזורים, שבשליטת קבוצת אי.די.בי, ליהנות גם מדיווידנד של 65 מיליון שקל שאיטונג חילקה לבעלי המניות שלה, ומתוכו כ-50 מיליון שקל זרמו לאזורים.
העסקה בין אזורים לאורדן הביאה לסיומה של תקופה ארוכה שבמהלכה התעניינו באיטונג מספר גופים בשוק ההון. אחד הגורמים שניהלו מו"מ מתקדם לרכישת החברה הוא בית ההשקעות אפסילון, יחד עם מורי גולדמן (לשעבר הבעלים של מפעלי בירה שנמכרו לטמפו) - מהלך שכאמור לא צלח.
איטונג סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2001 עם רווח של 6.5 מיליון שקל. בבעלותה מספר נכסים, קופת מזומנים של כ-100 מיליון שקל, שליטה בשתי חברות ציבוריות, איטונג עצמה והחברה הבת שלה שיש אלוני (56%), ומספר נכסי נדל"ן, בהם קניון בכרמיאל, שבו שותפה החברה עם החברה האחות נכסי אזורים, וקרקע בפרדס חנה. כל זאת, בנוסף לפעילותה בתחום הבלוקים לבנייה.
איטונג מייצרת לבנים, אבנים משתלבות, טיח מוכן, מוצרי אבקה מוכנים, חומרי איטום ודבקים. החברה שולטת כאמור גם בחברת אלוני, המייצרת ומייבאת מרצפות ומדרגות, ועוסקת ביבוא ובשיווק שיש, קרמיקה וכלים סניטריים.
חודש אחרי מזכר ההבנות: אזורים ואורדן חתמו על ההסכם למכירת השליטה באיטונג לאורדן
אילן מוסנאים
6.12.2001 / 10:52
אורדן תשלם 225 מיליון שקל בעבור 78.7% ממניות איטונג; העסקה - לפי שווי הנמוך ב-7% מההון העצמי של איטונג