וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטיבן שפילברג והמיליארדר ההודי אניל אמבני מתכננים להשקיע 825 מיליון דולר באולפני דרימוורקס

נמרוד הלפרן

15.7.2009 / 20:41

האולפנים, אשר שבו והפכו לעצמאיים בשנה שעברה, עתידים להפיק 6 סרטים בשנה



סטיבן שפילברג, אחד הבימאים והמפיקים החזקים בהוליווד, והמיליארדר ההודי אניל אמבני, אחד האנשים העשירים בעולם, מתכננים להשקיע 825 מיליון דולר בהפקת סרטים על ידי אולפני הקולנוע דרימוורקס.



המימון להפקות סרטי דרימוורקס יושג באמצעות השקעות הון מצד חברת ריליינס big של אמבני וחברת המדיה האמריקאית וולט דיסני, כמו גם הלוואות מבנקים. דרימוורקס צפויה להפיק עד שישה סרטים בשנה. הפקת הסרטים תתחיל השנה, וסרט ראשון צפוי להגיע לאולמות בתי הקולנוע בשנה הבאה

במסגרת העסקה, צפויה וולט דיסני להפיץ את סרטי דרימוורקס בארה"ב, ואילו ריליינס תהיה אחראית על מכירת הזכויות על הסרטים בהודו. העסקה תאפשר לשפילברג לשוב להפיק סרטים, מאחר שלחברת דרימוורקס לא היו התקציבים הנדרשים להפקת סרטים מאז שהתפצלה מאולפני פרמאונט של ענקית המדיה ויאקום בחודש ספטמבר, ושבה והפכה לחברה עצמאית.



דרימוורקס, אשר נוסדה על ידי שפילברג ביחד עם דיוויד גפן וג'פרי קצנברג, נרכשה על ידי אולפני פרמאונט בשנת 2006 תמורת 1.6 מיליארד דולר. תחת פרמאונט הפיקה דרימוורקס שורה של שוברי קופות, בהם "רובוטריקים" ו"אינדיאנה ג'ונס וממלכת גולגולת הבדולח".
עם זאת, בשנה החולפת הביע שפילברג חוסר שביעות רצון הולכת וגוברת מהמיזוג עם פרמאונט. הסיבות לכך היו רבות: החל מכך שבהודעות לעיתונות שהוציאה פרמאונט על סרטים שהופקו על ידי דרימוורקס, הוצנעה או הועלמה כליל העובדה שהסרטים הופקו על ידי האחרונה, וכלה ביחס של ויאקום כלפי עמיתיו לעבודה וידידיו של שפילברג, ובכלל זה פיטוריו של השחקן טום קרוז והשפלתו הפומבית בשנה שעברה על ידי יו"ר ויאקום, סאמנר רדסטון, כמו גם ביקורת שהטיחו בכירים בפרמאונט בשחקן קלינט איסטווד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully