התמ"ג של סין צמח ב-7.9% ברבעון השני לעומת הרבעון השני של 2008. סין הפכה להיות הכלכלה הגדולה הראשונה שרשמה שוב האצה בצמיחתה, על אף המשבר.
נתוני הצמיחה בסין, אשר פורסמו היום על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בבייג'ינג, עלו על הערכות האנליסטים, אשר ציפו לצמיחה של 7.8% ברבעון השני, לפי בלומברג. ברבעון הראשון צמחה הכלכלה הסינית ב-6.1% - הצמיחה האיטית זה עשור.
סין, מנוע הצמיחה הגדול ביותר לכלכלה העולמית בימים אלה, עקפה את יפאן כשוק המניות השני בגודלו בעולם לפי שווי נכסים אתמול, לאחר שחבילת תמריצים בשווי 4 טריליון יואן (585 מיליארד דולר) עודדה את הצריכה הפרטית והעלתה את מחירי המניות.
הצמיחה ברבעונים הראשון והשני עוררה ביטחון כי סין תצליח לעמוד במטרת הצמיחה שלה לשנה הנוכחית, אשר עומדת על 8%.
ההשקעות בערים הסיניות עלו ב-35.3% בחודש יוני לעומת החודש המקביל ב-2008, כך דיווחה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. במחצית הראשונה עלו ההשקעות ב-33.6%. התפוקה התעשייתית עלתה ב-10.7% ביוני לעומת יוני 2008. המכירות הקמעוניות טיפסו ב-15%.
מדד המחירים לצרכן ירד ב-1.7% ביוני לעומת יוני 2008 הירידה החודשית החמישית ברציפות והירידה החדה מאז שנת 1999. מדד המחירים ליצרו ירד בשיעור שיא של 7.8%.
כלכלת סין היא היחידה מבין 10 הכלכלות הגדולות בעולם שעדין רושמת צמיחה. יתרות המט"ח של סין עלו ברבעון השני על 2.132 טריליון דולר, לאחר שמשקיעים הזרימו כספים אל תוך המניות והנדל"ן הסיני.
בורסת המניות של שנחאי עלתה כמעט ב-90% מאז רמת השפל אליה הגיע בשנה שעברה. מניות פטרו צ'יינה ובנק icbc הובילו את העליות.
בשנה שעברה היתה הצמיחה הסינית שליש מכלל הצמיחה העולמית, לפי נתוני קרן המטבע הבינלאומית (imf).
מניעה את הכלכלה העולמית: התמ"ג הסיני צמח ב-7.9% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל ב-2008
סוכנויות הידיעות
16.7.2009 / 9:10