וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תוצאות עגומות לנוקיה: דיווחה על רווח נקי של 287 מיליון יורו; הכנסות צנחו ב-25%

אשר שכטר

16.7.2009 / 14:26

נוקיה מכרה 103.2 מיליון טלפונים סלולריים ברבעון השני של השנה הנוכחית, במחיר ממוצע של 62 יורו למכשיר



, יצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם, דיווחה היום על צניחה של 73% ברווחיה ברבעון השני של 2009, בעקבות נפילה חדה במכירותיה וירידה במחירי המכשירים. החברה חתכה את תחזית הרווח ותחזית נתח השוק שלה בעקבות המשבר הכלכלי והתחרות החזקה בשוק הסלולר. בעקבות הדיווח נופלת מניית החברה ב-7%.



נוקיה דיווחה על רווח נקי של 287 מיליון יורו (403 מיליון דולר), או 10 סנט למניה, לעומת 1.1 מיליארד יורו או 29 סנט למניה שנה קודם לכן. הכנסותיה של החברה צנחו ב-25% ל-9.9 מיליארד יורו, לעומת הכנסות של 13.1 מיליארד יורו ברבעון המקביל ב-2008. תחזיות האנליסטים היו כי החברה תרשום רווח של 361 מיליון יורו והכנסות של 10.1 מיליארד יורו במהלך הרבעון.



נוקיה מכרה 103.2 מיליון טלפונים סלולריים ברבעון השני של השנה הנוכחית, במחיר ממוצע של 62 יורו למכשיר - ירידה לעומת מחיר ממוצע של 74 יורו ברבעון המקביל שנה קודם לכן. בעקבות הנפילה במכירות והתחרות החזקה בשוק הטלפונים הסלולריים, צפתה נוקיה כי נתח השוק שלה יישאר ללא שינוי השנה על רמה של 38%, לעומת נתח שוק של 40% ב-2008.



יצרנית הטלפונים הסלולריים, סוני אריקסון, דיווחה היום על הפסד רבעוני רביעי ברציפות בגין ירידה בביקוש למכשירים סלולריים בעולם, אך עלתה על תחזיות האנליסטים. החברה רשמה הפסד נקי בסך 213 מיליון יורו (300 מיליון דולר), לעומת רווח של 6 מיליון יורו ברבעון המקביל בשנה שעברה. הכנסות החברה צנחו ב-40% והסתכמו ב-1.68 מיליארד יורו. החברה, יצרנית הסלולר החמישית בגודלה בעולם, העריכה כי נתח השוק שלה גבוה מ-5% כעת, ירידה לעומת 6% שנרשם ברבעון הראשון.





טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully