וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שר המשפטים, פרופ' יעקב נאמן: "ישראל עומדת במצב הכי גרוע בעולם מבחינת עשיית צדק"

עמית בן-ארויה

21.7.2009 / 23:04

נאמן: הבעיה המרכזית היא עינוי הדין - העומס על השופטים, ריבוי התיקים והזמן הרב עד קבלת הכרעה



"ישראל עומדת במצב הכי גרוע בעולם מבחינת עשיית צדק", כך אמר שר המשפטים פרופ' יעקב נאמן בראיון לבטאון לשכת עורכי הדין, "עורך הדין". לדעת נאמן, הבעיה המרכזית של מערכת המשפט היא עינוי הדין. במלים אחרות, העומס על השופטים, ריבוי התיקים והזמן הרב עד קבלת הכרעה בתיק. לגישת השר, יש להאריך את תקופת ההתמחות שהיא כיום שנה בלבד. "תקופת התמחות של שנה היא מצחיקה", אמר.



בנוגע לפרקליטות אמר נאמן כי היא "צריכה להיות סיירת מטכ"ל, מכייון ש היא צריכה לשמור כמיטב יכולתה על מדינת ישראל כמדינת חוק". עוד הבהיר כי הוא תומך בהליך ההפרטה המתרחש בימים בפרקליטות האזרחית – העברת תיקי פרקליטות למשרדים פרטיים – וסבור שיש לבדוק גם את אפשרות ההפרטה של חלק מהתחום הפלילי, כפי הנהוג במדינות מסוימות.



נאמן, מומחה בתחום המס, קבל בראיון על כך שרק 14-15 עברייני מס נכנסים לכלא בשנה, דבר שמגביר את המוטיווציה להעלים מס. אדם עושה לעצמו את החישוב שיש סיכוי של 1 ל-10,000 להיתפס, הוא מסביר. אחת משאיפותיו בתפקיד הוא להביא לכך שאנשים שמורשעים בעבירות כלכליות ישלמו פי 30 או פי 40 מהסכום שנהנו ממנו כתוצאה מהעבירות שביצעו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully