וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבוצת דלק הפכה לבעלת עניין באל על ללא שקיבלה אישור מרשות החברות הממשלתיות

אתי אפללו

22.7.2009 / 19:23

אתמול דיווחה אל על כי חברות מקבוצת דלק הגיעו יחד לאחזקה של כ-8.55% מהחברה



אתמול (ג') בשעות הערב דיווחה אל על כי חברת הביטוח , דלק השקעות ונכסים ואקסלנס השקעות הגיעו יחד לאחזקה של כ-8.55% מאל על. על כן, דיווחה כי הפכה לבעלת עניין באל על, וזאת מבלי שקיבלה אישור מרשות החברות הממשלתיות.



על פי תקנון , לא ניתן להחזיק מעל ל-5% מחברת התעופה ללא אישור של רשות החברות, ואחזקה של מניות מעל ל-5% ללא אישור הרשות לא מקנה זכות הצבעה במניות אלו. ההחזקות של קבוצת דלק מפוזרות על ידי חברות הבת, כאשר החריגה נובעת מבעיה טכנית באיסוף ההחזקות בקבוצת הביטוח (אחזקות הפניקס במניה הן דרך חשבון הנוסטרו של הפניקס, בתיקי ביטוחי החיים, קופות הגמל וקרנות הנאמנות).



קבוצת דלק פנתה לרשות החברות לפני כשבועיים לקבל את אישורה להחזקותיהן של כל חברות הבנות המחזיקות במניית אל על. אם לא יתקבל האישור, תצטרך הקבוצה לרדת לאחזקה של מתחת ל-5% במניה. מניית אל על נסחרה היום במחזור גדול והוסיפה 12.3%. זהו תזמון לא נוח מבחינת קבוצת דלק למכירת האחזקות במנייה. מניית אל על איבדה בשנת 2008 כ-65% משוויה. מתחילת השנה עלתה המניה ב-45.4%.



מהפניקס נמסר בתגובה: "לפני כשבועיים פנתה קבוצת דלק לרשות החברות הממשלתיות כדי לקבל את אישורה להחזקותיהן של כל חברות הקבוצה המחזיקות במניית אל-על כמתחייב. להערכת הקבוצה, לא אמורה להיות מניעה לקבלת האישור. פעולות קנייה או מכירה בבורסה, המבוצעת על ידי הפניקס בניירות של אל על, כמו בניירות ערך אחרים, מתבצעת על פי שיקולים כלכליים בלבד ואינה קשורה להיקף ההחזקה בחברה כזו או אחרת. בשלב זה, קבוצת דלק הינה בעלת עניין באל-על".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully