וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיידוף כמעט ומחק את הבנקים בג'נווה: נפילה של 72% בהיקף הנכסים של הקרנות בעקבות הונאת הענק

סוכנויות הידיעות

23.7.2009 / 18:41

היקף נכסיהן של הקרנות בג'נווה נחתך מ-54.2 מיליארד דולר ב-2007 ל-15 מיליארד דולר



היקף נכסיהן של הקרנות של קרנות (funds of funds) המנוהלות על ידי בנקים בג'נווה צנחו ב-72% בעקבות הונאת הענק של יו"ר נאסד"ק לשעבר ברנרד מיידוף - כך דיווחה היום סוכנות הידיעות בלומברג.



הבנקים בג'נווה, שהחלו להשקיע בקרנות של קרנות גידור בשנות ה-60 של המאה הקודמת, נאבקים כעת לשקם את עסקיהם לאחר שהונאת הענק של מיידוף, המוערכת ב-65 מיליארד דולר, חתכה את נכסיהן של הקרנות מ-54.2 מיליארד דולר בסוף 2007 ל-15 מיליארד דולר במאי, לפי נתוני חברת המחקר יוריקה-הדג'. כ-25% מ-227 הקרנות שפעלו בעיר בסוף 2008 נסגרו בחמשת החודשים הראשונים של 2009 ורק שש קרנות חדשות נפתחו, בעקבות החשיפה הגדולה של הקרנות הקיימות להונאה ובעקבות פדיונות מצד משקיעים מבוהלים.



המוסדות הפיננסיים בג'נווה הפסידו 7 מיליארד דולר בעקבות חשיפתם להונאת הפונזי של מיידוף, לפי בלומברג. לדברי רגינה אנהורן, חוקרת במרכז להשקעות אלטנרטיוויות וניהול סיכונים בשווייץ, "הפסדי מיידוף ופדיונות המשקיעים עלו על אפילו על ההשקעות שבוצעו בשנות הפריחה שלפני המשבר. הנזק לקרנות היה משמעותי, ומגזר הקרנות של קרנות בג'נווה לעולם לא יהיה שוב כפי שהיה מקודם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully