פרופ' דן גלאי מונה לדיקן בית הספר למינהל עסקים של האוניברסיטה העברית. גלאי מחליף בתפקיד את פרופ' צבי פירן ששימש בתפקיד כשלוש שנים.
גלאי משמש כיו"ר סיגמא בית השקעות. בעבר, הוא שימש כמרצה, בין היתר, באוניברסיטאות של שיקגו, קליפורניה-ברקלי, לוס אנג'לס (ucla), ניו יורק (nyu)) וצרפת ( insead). כמו כן, שימש כחבר הוועדה המקצועית של המוסד הישראלי לתקינה חשבונאית וכיהן כיו"ר הוועדה המחודשת לבחינת דיווח על חשיפה לסיכונים של חברות ציבוריות.
לגלאי תואר ראשון בכלכלה וסטטיסטיקה ותואר שני במינהל עסקים - שניהם מהאוניברסיטה העברית; ותואר דוקטורט במינהל עסקים מאוניברסיטת שיקגו.
גלאי כתב ספרים בתחום ניהול סיכונים שתורגמו לשפות רבות ומשמשים כספרי בסיס ללימודי התחום. הוא אחראי לפיתוח מכשירים פיננסים בהם המסחר באופציות ומראשוני החוקרים בעולם בתחום.
לדבריו, הוא קיבל על עצמו את התפקיד מתוך "שליחות ציונית". "זה עבורי ביטוי לחשיבות שאני רואה להשכלה הגבוהה בישראל", אמר גלאי. "נקראתי לדגל ואני מתייצב. אני מאמין שאפשר לעשות הרבה דברים ודווקא בעת של מצוקה פיננסית ותחרות הולכת וגדלה אפשר לקדם את בית הספר. המשימות הראשונות שלי יהיו להגדיל את הניראות של בית הספר גם בחוגים האקדמים אבל גם בחוגי העשייה בירושלים ובארץ בכלל; להגדיל את התפוקות האקדמיות ואת מסםר אנשי הסגל ולאפשר להם אמצעים למחקר שיביאו אותנו להיות מהמובילים בעולם.
"בעיניי הבעיה הגדולה ביותר היא גיוס אנשי סגל מצויינים. אין ספק שאנחנו בתחרות מול שאר העולם בעיקר בארה"ב אבל גם באירופה שם משלמים פי 10 ויותר לאנשי אקדמיה טובים. לדאבוננו הרבה ישראלים עוזבים את הארץ. צריך לאפשר אווירה מחקרית פוריה ונעימה ולהגדיל את מקורות המימון למחקרים על ידי גיוס הון מחוץ לאקדמיה וכן על ידי שת"פים עם חברות מחקר בינלאומיות".
פרופ' דן גלאי מונה לדיקן בי"ס למינהל עסקים באוניברסיטה העברית: "בחו"ל משלמים פי 10 לעומת ישראל"
עידו סולומון
27.7.2009 / 15:26