ענקית החיפושים המקוונים גוגל מכרה לענקית המדיה טיים וורנר את נתח המניות שרכשה מחטיבת האינטרנט aol ב-2006 תמורת מיליארד דולר, במסגרת ניסיונה של aol לנסות את מזלה כחברה עצמאית ולאחר ששווי ההשקעה של גוגל ב-aol נמחק ברובו הגדול.
aol הודיעה אתמול כי גוגל מכרה 5% ממניות החברה, אותן רכשה במיליארד דולר ב-2006, תמורת 283 מיליון דולר. את הנתח ב-aol רכשה גוגל במסגרת שיתוף הפעולה בינה לבין החברה בתחום החיפושים המקוונים והפרסום צמוד תוצאות החיפוש.
העסקה מעריכה את שווייה של aol בפחות מ-5.66 מיליארד דולר. כאשר רכשה את המניות ב-2006, העריכה גוגל את שוויה של חטיבת האינטרנט של טיים וורנר בכ-20 מיליארד דולר.
בשבוע שעבר הודיעה טיים וורנר על מינויו של טים ארמסטרונג, לשעבר בכיר בגוגל, למנכ"ל aol. כמו כן, הודיעה החברה על כוונתה לפצל את aol ולהפכה לחברה עצמאית, לאחר שחטיבת האינטרנט המפסידה נפגעה בעקבות המשבר הכלכלי בארה"ב והירידה בהכנסות מפרסום. aol, שקיצצה 10% מכוח העבודה שלה מאז תחילת השנה, הודיעה אתמול כי הפרישה 58.3 מיליון דולר לצרכי ארגון מחדש מאז תחילת השנה וכי היא צפויה לרשום הוצאות נוספות בסך 90 מיליון דולר עד סוף 2009.
למרות כוונתה של aol להפוך לעצמאית ורכישת מניותיה של גוגל, נותרה החברה תלויה עדיין בענקית החיפושים המקוונים. הכנסותיה של aol כתוצאה משיתוף הפעולה עם גוגל בתחום הפרסום המקוון הסתכמו ב-2008 ב-678 מיליון דולר, מתוך הכנסות כוללות מפרסום של 2 מיליארד דולר שרשמה באותה תקופה.
גוגל מכרה את מניותיה ב-AOL תמורת 283 מיליון דולר - הפסד עצום של 726 מיליון דולר
סוכנויות הידיעות
28.7.2009 / 9:23