וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בימ"ש: בזק בינלאומי עיקלה בטעות חשבון בנק של אדם ותפצה אותו ב-5,000 שקל

הילה רז

28.7.2009 / 12:49

השופט: "התובע ספג פגיעה בתדמיתו, מול פקידי הבנק, בשל העיקולים שהוטלו על חשבונו"



בית משפט השלום בבאר שבע חייב את חברת בזק בינלאומי לפצות אדם שהטילה עיקול על חשבון הבנק שלו ב-5,000 שקל ולשלם לו שכר טרחת עו"ד בסך 2,500 שקל.



התובע, אדריאן ברקוביץ, הגיש לפני כשנתיים תביעה בסך 25 אלף שקל נגד בזק בינלאומי בשל נזקים שנגרמו לו בשל הליכים משפטיים בהם נקטה החברה, ובמסגרתם עוקל חשבון הבנק שלו בשל חוב של אדם אחר. לטענתו ב-2002 פנתה אליו בזק בינלאומי ודרשה ממנו לשלם חוב בגין שימוש בקו בזק שהיה לכאורה בשימושו. הוא הסביר לחברה כי לא ביצע את השיחות וכי אין ברשותו קו טלפון של החברה באזור המרכז. במהלך 2007 גילה ברקוביץ כי הוטל עיקול על חשבון הבנק שלו.



כאשר פנה לחברה גילה כי החברה הגישה נגדו תביעה וזכתה בפסק דין במעמד צד אחד. לאחר מכן פתחה תיק בהוצאה לפועל והטילה עיקול על חשבונו. הוא פנה לבזק בינלאומי ובדיקה שנערכה בחברה העלתה שהוא אינו קשור לחוב ונשלחה לו הודעה על ביטול כל ההליכים נגדו.



בזק בינלאומי טענה כי שלחה לברקוביץ מכתב התראה, טרם נקיטת הליכים, ולאחר שהוא לא נענה למכתב הוגשה התביעה והוטל עיקול על חשבונו, כאשר לגרסת בזק בינלאומי כל כתבי הטענות הומצאו כראוי לכתובתו.



החברה ציינה כי לא קיבלה ממנו כל הודעה או פניה בקשר לחוב האמור, טרם הגשת התביעה, ולכן לא יכלה לדעת שקו הטלפון לא היה בשימושו. עוד נטען, כי בו ביום שנתקבלה פנייתו, התברר שמדובר בטעות, עקב הונאת צד שלישי, וכי החברה ביטלה את כל חובותיו ואת העיקול על חשבונו. בזק בינלאומי הסבירה כי לברקוביץ לא נגרם כל נזק מאחר שהטיפול על ידה נעשה במהירות עוד באותו יום בו התקבלה פניית התובע.



השופט עידו רוזין קובע כי החברה חדלה במשלוח דברי הדואר למקום מגוריו של ברקוביץ' לדבריו "אין להתפלא על כך שהוא הופתע לגלות שחשבונו עוקל, מבלי שנשלחו אליו מכתבי אזהרה וכתבי הטענות כפי שמתחייב בדין".



השופט קובע כי "חוסר הסדר הפנימי בבזק בינלאומי הביא לכך שמידע שברקוביץ העביר לעורך הדין הראשון שטיפל בתיק לא הועבר לעורך דין אחר שהמשיך את הייצוג". השופט קובע כי עורך הדין האחרון שטיפל בתביעה מבין שלושה עורכי דיון שטיפלו בכך, היה צריך לברר את הפרטים של ברקוביץ לפני שהגיש תביעה בעניין.



השופט קובע כי "התובע ספג פגיעה בתדמיתו, מול פקידי הבנק, בשל העיקולים שהוטלו על חשבונו. אין ספק שצו עיקול נתקבל אצל פקידי הבנק, אותם פקידים אשר מטפלים בענייניו השוטפים של התובע. רישומו של העיקול במחשב הבנק גרם לכך שכל אדם בבנק, אשר טיפל בחשבונו של התובע, היה חשוף לעובדת הטלת העיקולים". מאחר שהחברה הסירה את העיקול וביטלה את כל ההליכים עוד באותו יום פוסק השופט כי היא תפצה את התובע ב-5,000 שקל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully