בית המשפט העליון דחה אתמול את עתירתן של חברות yes ו-hot נגד הרשות השנייה. חברות הכבלים והלוויין עתרו לבית המשפט ביוני האחרון וטענו כי החלטתה של הרשות השנייה לספק במסגרת שידורי הממיר הדיגיטלי החינמי (dtt) שירותי מדריך תוכניות אלקטרוני, שיאפשר קבלת מידע על התוכנית (שירות epg), מהווה הרחבה של המושג שידורי טלוויזיה והופך את הרשות לפלטפורמה שלישית המתחרה באופן ישיר ב-yes ו-hot.
הרשות טענה בתגובה כי מתן מידע על לוח השידורים באופן אלקטרוני הוא רכיב בסיסי משירותי הטלוויזיה וכי העתירה "צועדת בכיוון ההפוך" ומזכירה בדרישתה את ימי האנטי-מחיקון, בהם מחקה רשות השידור את הצבע משידוריה והפכה אותם לשידורים בשחור לבן.
בית המשפט העליון קיבל את עמדת הרשות, אשר יוצגה על ידי עורכי הדין יאיר עשהאל ודרור גידרון ממשרד אפרים אברמזון ושות', וקבע כי "מקובלת עלינו עמדת הרשות לפיה בעידן המודרני הכללתו של מדריך שידורים אלקטרוני הוא חלק בלתי נפרד מהשירות הבסיסי ואינו מהווה שירות נלווה הטעון רישיון נפרד". בית המשפט דחה לפיכך את עתירת yes ו-hot וחייבן בתשלום שכר טרחת עורכי הדין של הרשות בגובה 75 אלף שקל.
מ-hot לא נמסרה תגובה, מ-yes טרם נמסרה תגובה.
העליון דחה תביעת yes ו-HOT נגד הרשות השנייה: הממיר הדיגיטלי יכלול שירות מדריך שידורים
אופיר בר-זהר
29.7.2009 / 10:48