השבוע הקרוב בוול סטריט יתאפיין בשטף של נתוני מאקרו שיפרסם הממשל האמריקאי. גולת הכותרת של השבוע הקרוב תתפרסם דווקא בסופו: נתוני התעסוקה לחודש יולי. גזרת הישראליות תהיה רוחשת, עם פרסומם של דו"חות רבעוניים של חברות המגיעות מישראל.
ביום שני יפרסם הממשל האמריקאי את נתוני ההשקעות במגזר הבנייה לחודש יוני, אשר לפי הערכות ירדו ב-0.6% באותו החודש, ואת נתוני מכירות המכוניות בארה"ב בחודש יולי. לפי ההערכות, מכירות המכוניות ביולי ירדו זה החודש ה-21 ברציפות.
באותו היום יפורסם גם מדד מנהלי הרכש של מכון ism למגזר הייצור. באותו היום תפרסם אורבוטק, יצרנית הציוד לתעשיית האלקטרוניקה, את דו"חותיה לרבעון השני.
ביום שלישי יפרסם הממשל האמריקאי את נתוני ההכנסה וההוצאה האישית בארה"ב לחודש יוני. לפי ההערכות, ההכנסה האישית ירדה ב-1% ואילו ההוצאה הפרטית עלתה ב-0.3%. באותו היום יפרסמו דו"חותיהן הרבעוניים חברת פאנדטק הישראלית, הפועלת בתחום עיבוד התשלומים ומספקת לבנקים ברחבי העולם פתרונות סליקה מאובטחים בזמן אמת, וחברת נובה מכשירי מדידה.
חברת אלון אנרג'י usa וחברת אורמת, המתעסקת בתחום האנרגיה וחשמל, יפרסו את דו"חותיהן הרבעוניים ביום רביעי. באותו היום תפרסם סיסקו האמריקאית דו"חותיה לרבעון השני. הממשל האמריקאי יפרסם את נתוני ההזמנות ממפעלים לחודש יוני. לפי ההערכות, עלה מספר ההזמנות ב-0.5%. עוד יפורסם: מדד מנהלי הרכש של מכון ism למגזר הייצור ונתוני מלאי הנפט השבועיים.
ביום חמישי תפרסם חברת וראז נטוורקס הישראלית, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק פתרונות וציוד רשתות עבור ספקי שירותי תקשורת בהעולם, את דו"חותיה הרבעוניים. גם ווקלטק הישראלית תפרסם דו"חותיה, כך גם דלק us. באותו היום יפורסמו הנתונים השבועיים הנוגעים לתביעות האבטלה הראשונות.
ביום שישי יפרסם הממשל האמריקאי את נתוני התעסוקה בארה"ב לחודש יולי. לפי הערכות, שיעור האבטלה בארה"ב עלה בחודש יולי ל-9.6% לעומת 9.5% ביוני. אנליסטים בוול סטריט העריכו גם כי שבוע העבודה לא השתנה ונותר על 33 שעות בשבוע. באותו היום יפורסמו גם נתוני אשראי הצרכנים בארה"ב.
השבוע בוול סטריט: נתוני התעסוקה ירכזו עניין
הדר תדמור
2.8.2009 / 12:55
