חברת , היצרנית הגדולה בעולם של חומרי הדברה גנריים, תבצע הפרשה חד פעמית של 15 מיליון דולר ברוטו, לפני הטבת מס, בגין מלאים וסחורה שנמכרה בעבר והוצאות נלוות לפרשת מילניה. מכתשים אגן דווחה לפני חודש כי הרשות הלאומית לפיקוח סניטרי בברזיל תפסה 2.5 מיליון ליטר של פורמולציות במפעליה של מילניה, החברה הבת, בלונדרינה ובטקווארי שבברזיל, בשל חשש לפגיעה בראייה של המשתמשים במוצרים אלו.
הרשות אסרה על שווקים והורתה להפסיק את הייצור של 5 הפרומולציות לאחר שגילתה סטיות משמעותיות ממפרטי הרישוי של תהליך הפירמול (התאמת החומר הפעיל לתכשיר שמיועד לשימוש החקלאי, הכולל הפחתת הריכוז של החומר הפעיל והוספת תוספים שונים). ההוראה חלה על 5 פורמולציות של חומרים פעילים שסיפקו לה 15% עד 20% ממכירותיה בברזיל - כלומר 75 עד 100 מיליון דולר.
במכתשים מציינים כי מילניה מנהלת מגעים שוטפים עם הרשויות, וכי לבקשת רשות הבריאות המציא משרד החקלאות, שהוא הגוף האחראי על אישור הרישויים בכרזיל, אישור ולפיו השינוים שנערכו על יד מילניה ברישוי המוצרים שנבדקו מקובלים עליו ועל כן אין מניעה מבחינתן להמשיך וליצור ולשווק מוצרים אלו.
במכתשים מציינים כי החברה עדיין מנהלת מגעים עם משרד הבריאות במטרה לשכנע אותו בעמדת משרד החקלאות, לפיה אין בסטייה מהמפרטים משום פגיעה באיכות המוצר וסיכון המשתמש, וכי הפורמולציות שנמכרות על ידי מכתשים בברזיל דומות לאלו הנמכרות בשוק על ידי חברות אחרות - כך שהדבר היחיד שנותר לעשותו הוא לשנות את הרישוי ולהתאימו למפרט החדש.
אם המגעים שהחברה מנהלת עם משרד הבריאות בבריל לא יצלחו, בחברה מעריכים שהשפעת האירועים על מכירותיה ועל הרווח במחצית השנייה לא תהיה מהותית. זאת, לנוכח הפתרונות החלופיים בהם נקטה החברה להספקת מרבית הפורמולציות שייצורן ושיווקן הושעה זמנית.
בחברה מציינים עוד שמכתשים אגן צפויה לסיים את הרבעון השני ברווח קטן לאחר השפעות החד פעמיות שך האירוע. החברה תבצע משיכה של רווחים שנצברו בחו"ל בסכום של עד 300 מיליון דולר. המשיכה נעשית כדי לנצל את ההקלה שניתנה מכח הוראת שעה שתוקפה עד דצמבר 2009 ומתירה למשוך רווחים ולשלם 5% בלבד ולא 25% ממדינות שאינן מדינות עימן יש לישראל אמנת מס, או ממדינות ששיעור המס החל על החברות הבנות של מכתשים נמוך בהן מ-25%.
המשיכה ממצה את רוב הרווחים שהופקו על ידי מכתשים במדינות אלו. במכתשים מציינים שהחברה תיאלץ לשלם מס חד פעמי של 15 מיליון דולר אם תמשוך את מלוא הסכום. מכתשים מבהירה כי גם בהתחשב בשתי השפעות אלו, ההפרשה בגין סחורה שנמכרה על ידי מילניה, ותשלום המס החד פעמי, יסתיים ברווח קטן.
עוד מציינים במכתשים כי אין במשיכת הדיווידנד משום שינוי במדיניות הדיווידנדים של החברה, כך שהמשיכה מהחברות הבנות אין פירושה בהכרח שהדיווידנד יחולק על ידי מכתשים אגן לבעלי מניותיה.
מכתשים תבצע הפרשה של 15 מיליון דולר בגין פעילותה בברזיל; תסיים את הרבעון השני ברווח קטן
יורם גביזון
2.8.2009 / 22:00
