וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האוצר: הגענו להסדר עם ערוץ 10

מאת אופיר בר-זהר

3.8.2009 / 7:07

מנכ"ל הרשות השנייה מסויג יותר: "מסתמן הסדר למרבית הסוגיות, כעת נותר למצוא פתרון בנושא חובות התוכן בתחום הקולנוע"



>> משרדי האוצר והתקשורת הגיעו להסדר עם ערוץ 10 בנוגע לפריסת חובות העבר של הערוץ, שתאפשר להאריך את הזיכיון שלו בשנתיים נוספות. ההסדר טעון אישור של הרשות השנייה.

הבעיה העיקרית שעוד לא נמצא לה פתרון היא החוב בתחום הקולנוע, שמסתכם ב-26 מיליון שקל. הערוץ אמור לספק לרשות השנייה תשובה בעניין זה היום. לאור ההפתחויות, פרסום המודעה למכרז חדש לערוץ נדחתה ביום נוסף - ולא יפורסמו היום מודעות.



ההסדר אליו הגיעו משרדי האוצר והתקשורת נסמך על שלוש רגליים: הראשונה היא דחייה של תשלומי הערוץ בסך 35 מיליון שקל עד 2012; השנייה קובעת כי הערוץ ישלם כ-10 מיליון שקל במזומן בגין חובות העבר; והשלישית, האוצר יקצה 30 מיליון שקל לקרן שתופנה להפקות מקור בטלוויזיה ובקולנוע. חלקה ישמש כערבות לערוץ 10, כאשר הן ערוץ 10 והן ערוץ 2 אמורים להעביר 30 מיליון שקל במשותף לקרן זו. גורמים באוצר אמרו כי המעבר של כספי הקרן יתבצע רק לאחר אישור הרפורמה הכוללת בשוק התקשורת.



בפגישה שנערכה במשרד האוצר עם ראשי ערוץ 10, הרשות השנייה ומשרד התקשורת, אמר שר האוצר ד"ר יובל שטייניץ: "התערבנו במשבר בשל שתי סיבות. הראשונה היא המשבר הכלכלי והשנייה היא היבטים דמוקרטיים, להבטחת פלורליזם תקשורתי בישראל".



בהשגת ההסדר לקחו חלק גם יו"ר ועדת הכלכלה, אופיר אקוניס, וכן מזכיר הממשלה לשעבר ישראל מימון, שכיום שותף בחברה עם אחיינו של ארנון מילצ'ן, מבעלי ערוץ 10. שר התקשורת, משה כחלון, אישר את ההסכם.



היוצרים: אם ההסדר לא ראוי - נעתור לבג"ץ



מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה, מסר כי "מסתמן הסדר למרבית הסוגיות, וכרגע יש הכרח להמציא פתרון בנושא הקולנוע. כמו כן, אנו ממתינים להצעת ההסדר שהציע האוצר בכתב".



בעניין מחויבויות התוכן והאם הקרן אכן תשמש ערבות לחובות הערוץ, אמר סמירה כי "הקרן שעליה דיבר שטייניץ אמורה לקום בשלהי 2009. יחד עם הרשות השנייה ייקבע מנגנון שיסדיר את הוצאת הכספים, שיתנו מענה לחובות בתחום הסוגה העלית". אגודי היוצרים מסרו כי עמדתם נותרה בעינה, לפיה "יעתרו לבג"ץ נגד כל הסדר בלתי ראוי".



אתמול השיב היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לפניית היוצרים שביקשו את התערבותו. תשובת המשרד מבהירה כי מזוז לא יתערב בשלב זה בהסכם. במכתב ששלחה עו"ד דנה נויפלד ממשרד המשפטים נכתב כי "הארכת הזיכיון של ערוץ 10 נידונה בין השאר על ידי היועץ המשפטי לרשות השנייה, ולכן אין היועץ המשפטי לממשלה רואה עילה להתערבותו בשלב זה". בעיקרון, היועץ המשפטי אינו נוטה להתערב בהסכמים שעוד לא נחתמו.



מערוץ 10 נמסרה בתגובה כי "הערוץ מתחייב לעמוד בכל חובותיו לתוכניות מסוגה עלית ולשלם את כל חובו בגין תמלוגים ודמי זיכיון. אנו מברכים על ההחלטה להקים קרן משותפת לאוצר, לערוץ 10 ולזכייני ערוץ 2, שתשקיע בתוכניות מקור מסוגה עלית וקולנוע הישראלי. הוסרה העננה שמעיבה על הערוץ בשנתיים האחרונות.



מרשת נמסר: "אנו מברכים על המאמצים לפתרון המשבר, ומקווים כי המתווה שמוצע מטפל בכשלים המרכזיים בתעשיית הטלוויזיה. כשנקבל את פרטי המתווה נוכל להתייחס ביתר פירוט".



מקשת נמסר: "אנו מברכים על כל סיכום שבמסגרתו יטופלו הכשלים בשוק ומצפים כי ההסדר יבוסס על שוויוניות ולא יוותר מצב של פגיעה או אפליה מול ערוץ 2".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully