>> השבוע תצטרף לשוק התקשורת המקומי מתחרה חדשה בטלפוניה הקווית: ספקית האינטרנט בזק בינלאומי. בזק בינלאומי תציע שירותי טלפוניה מבוססי פס רחב (vob) ותתחרה בין היתר בחברה האם שלה בזק. מנכ"ל בזק בינלאומי איציק בנבנישתי לא רואה בכך בעיה: "נכון. אנחנו מתחרים בבזק והם מתחרים בנו, אז מה? ככה זה צריך להיות. מדובר בשתי חברות נפרדות".
בזק בינלאומי תשיק את שירות הטלפוניה שלה השבוע בהשקה רכה, ללא קמפיינים מאסיוויים, כשהשיווק המסחרי המלא של השירות יחל בסוף ספטמבר. עם התחלת השירות תצטרף לישראל קידומת טלפוניה חדשה: 076.
בנבנישתי מדגיש שזו לא התחרות היחידה מול בזק. "אנחנו משווקים מרכזיות וזו תחרות מול ה-ip centrex - המרכזיות הווירטואליות שלהם, וחוות השרתים שלנו מתחרה ב-data center שלהם".
אבל בזק בינלאומי תתחרה לא רק בבזק אלא בעוד חברות אחרות בתחום הצפוף והרווי של הטלפוניה הקווית: 012 סמייל, 013, hot, נטוויז'ן, פרטנר ואקספון. "אני שמח שאני יכול להשיק את השירות אחרי כשנתיים של עיכוב רגלוטורי", אומר בנבנישתי. בדבריו הוא מתייחס לכך שמשרד התקשורת התמהמה במתן רישיון הטלפוניה לחברה וזאת על אף שלחברה היה ניסוי פועל בטכנולוגיה כבר ב-2007 עם 8,000 לקוחות מחוברים.
אישור שיווק למגזר הפרטי בלבד
רישיון הטלפוניה של בזק בינלאומי ניתן עם אישור לשווק למגזר הפרטי בלבד ולא למגזר העסקי, זאת עד שתרד החברה האם, בזק, מתחת לנתח שוק של 85% במגזר העסקי, דבר שיקרה בחודשים הקרובים: "שירות הטלפוניה כשלעצמו הוא לא אסטרטגי, אבל הוא משתלב באסטרטגיה שלנו שכל השירותים אשר מתלכדים לעולם ה-ip צריכים להיות בסל השירותים של החברה. ה-vob הוא נדבך נוסף בהיותנו ספקית אינטרנט וחברה של פס רחב, במובן הרחב של המלה".
תמחורי שירות הטלפוניה הקווית של בזק בינלאומי יהיו בחבילות של דקות, כמקובל בענף כשהחברה תאפשר חבילה של 500 דקות לחודש (ליעדים קוויים) במחיר של 39.90 שקל וחבילה של 2,000 דקות לחודש במחיר של 59.90 שקל. החבילה השנייה נועדה להתחרות בעיקר ב-hot, והיא בתמחור זהה למה שמציעה חברת הכבלים. יהיו לחברה עוד הצעות תמחור שכוללות דקות שיחה יחד עם חיבור אינטרנט.
הצעות המחיר של בזק בינלאומי הם בטווח המחירים הנהוג בענף, אך לנטוויז'ן ואקספון למשל יש שירותים בתמחורים זולים יותר, "אנחנו אף פעם לא היינו שחקן של מחיר אבל בהשוואה למה שניתן, זאת הצעה מעולה", מגיב בנבנישתי.
ואכן, בזק בינלאומי תציע כמה מוצרים ייחודים בטלפוניה שלה ובראשם פורטל אינטרנט לניהול חשבון הטלפון. אחרי כניסה לפורטל בקוד גישה הלקוח יוכל לראות את יומן השיחות האחרונות שלו, לקבוע האם תהיה או לא תהיה הודעת משיבון בשירות, האם השיחות מהקו יהיו מזוהות ואף לראות לאיזה מפעיל בינלאומי משויך הקו. עוד תציע בזק בינלאומי בפורטל הטלפון שלה הורדה של תוכנת חיוג (softphone) וגם שירות של fax2mail. שירותים אלה יינתנו בחינם זאת כשבחברות המתחרות השירותים האלה כרוכים בתשלום חודשי נוסף.
שירות נוסף שתציע בזק בינלאומי בטלפוניה מכונה 'שיחה חמה', כך שהלקוח יכול להגדיר יעד להתקשרות אחרי שהשפופרת מורמת (מבלי חיוג). שירות זה מתאים לקשישים למשל, כשירות חירום.
בנבנישתי כבר מסתכל על השקת הטלפוניה הצפויה במגזר העסקי: "נהיה שחקן מרכזי במגזר הזה, אנחנו מדברים עם משרד התקשורת לצורך קבלת הרישיון ומאמינים שהפעם לא יהיו עיכובים היות ובמשרד התקשורת מבינים את הנזק שנגרם לנו עד כה".
בנבנישתי מכהן כמנכ"ל בזק בינלאומי מזה שנתיים וחצי, וזאת אחרי שעזב תפקיד בכיר בחברת hp. הוא בן 44, מתגורר בהרצליה ואב לשלוש בנות. כשהוא לא עובד הוא רוכב באופני כביש ורץ למרחקים. בשעות העבודה וגם בזמן ישיבות בנבנישתי מחובר לעולם החיצון באמצעות מכשיר הבלקברי שלו שעליו תוכנת טוויטר דרכה הוא עוקב אחרי דיווחי עיתונות אבל בעיקר אחרי רוכב האופניים האמריקאי לאנס ארמסטרונג.
בנבנישתי מסביר על ההתמכרות האחרונה: "הטוויטר יכול להיות מדיום ספאמי, כשמישהו כותב 'הנה אכלתי לחמניה, תראו את התמונה שלה' אבל זו גם מדיה מדהימה להעברת תקשורת. אני עוכב אחרי הטור דה פראנס בעיקר דרך הטוויטר כי לאנס מעדכן את הטוויטר עם דיווחים כמו: 'היום מזג אוויר קשה אבל עשינו אימון מצוין".
מספר חיבורי האינטרנט הגדול בישראל
החברה שבראשה בנבנישתי זכתה לשם ומעמד טוב בענף. יש לבזק בינלאומי את מספר חיבורי האינטרנט הגדול בישראל (כ-600 אלף), ההכנסות הגבוהות בתחום מול המתחרות וגם היא מנצחת לרוב בסקרי הצרכנות של themarker וכלי תקשורת מתחרים.
בנבנישתי תמיד שמח לדבר על הנושא: "רואים את זה בסקרים. אנחנו 'צבועים' לאורך כל הסקר בירוק, בכל הפרמטרים. לאחרונה למשל פיתחנו אפליקציה של תמיכה ושירות בלקוחות באמצעות צ'אט דבר שחוסך ללקוחות המתנה במוקדי השירות ובשבועות האחרונים יצאנו עם שירות השתלטות מרחוק על המחשב שבו הנציג מטפל במחשב של הלקוח שיכול לבחור בזמן הזה להישאר על הקו או להתפנות לעיסוקיו ובסוף יישאר לו פתק על המסך שהבעיה טופלה".
מול בנבנישתי כמו גם מול כל המנכ"לים המתחרים בתחום אספקת האינטרנט יש כרגע אתגר גדול. ספקיות תשתית האינטרנט משדרגות את התשתית שלהן. בזק כבר התחילה, ובקרוב תתחיל בכך גם hot. הדבר יאפשר לחברות למכור חבילות פס רחב הרבה יותר גדולות. ספקיות חיבור האינטרנט יצטרכו להתאים עצמן, ולא בטוח שזה ישתלם להן. לדוגמה, לקוח בזק בינלאומי שמחובר כיום במהירות 1.5 מגה משלם 49 שקל לחודש. עם הרשת החדשה של בזק אותו לקוח יוכל לקבל חיבור 15 מגה ב-99 שקל: פי עשר ברוחב הפס אבל רק פי שתיים במחיר.
תופעה זו רק הולכת להחמיר כי הציבור בישראל רגיש לעלייה במחירי האינטרנט שנתפשים כמוצר צריכה בסיסי. בנבנישתי מודה לבעיה. "עלולה להיווצר אנומליה ואז יהיו התאמות. כיום אנחנו מתומחרים ב'שלם וצרוך כפי יכולתך'. יכול להיות שבעתיד יהיה תמחור לפי נפח או מודל אחר".
"בזק היא אחת מהמתחרות שלנו"
מאת אמיתי זיו
3.8.2009 / 7:07