וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משרד האוצר העביר לרשות השנייה טיוטת הסכם ערוץ 10; הליך החקיקה של הרפורמה יושלם עד 30 בנובמבר

אופיר בר-זהר

4.8.2009 / 16:32

עוד נודע ל-TheMarker כי סעיף אחר קובע שתוקם קרן הפקות סוגה עלית בהיקף של 60 מיליון שקל



משרד האוצר העביר לרשות השנייה את טיוטת ההסדר מול ערוץ 10. ההסדר מתייחס בכלליות לכל בעלי הזיכיונות בטלוויזיה ואולם ברור כי הכוונה היא להסדר ערוץ 10. סעיפים שסוכמו בין שרי האוצר והתקשורת ושהגיעו לידי themarker קובעים כי השרים יפעלו לקידום מהלכי החקיקה של פרק שידורי הטלוויזיה כך שהליך החקיקה יושלם עד 30 בנובמבר 2009. בנוסף, יפיץ שר התקשורת בתיאום עם שר האוצר תזכיר בנוגע להקמת "רשות פנים ממשלתית לשידורים מסחריים" (ברית המועצות) עד 1 באוקטובר 2009.



עוד נודע ל-themarker כי סעיף אחר קובע שתוקם קרן הפקות סוגה עלית בהיקף של 60 מיליון שקל, כאשר מחצית ממנה תמומן על ידי האוצר ומחצית על ידי הזכייניות. בסעיף נרשם כי "מתכונת הפעלת הקרן, דרכי הוצאת הכספים וכללי פעולת הרשות השנייה בחלוקת הכספים יתואמו בין משרד האוצר, התקשורת והרשות השנייה". כן נכתב כי "ככל שזכיין לא יעביר כספים לקרן, ייקבע המנגנון להתניית התקציב הבלתי מנוצל ליישום מטרת הקרן, בתיאום עם הרשות השנייה".



בהסדר מצוין כי ניתן יהיה לדחות תשלומי תמלוגים ודמי זיכיון בגובה 37 מיליון שקל לכל ערוץ, תוך תשלום ריבית חשב כללי (6.5% צמוד למדד). מדובר על סכום של 37 מיליון שקל לערוץ כך שאם גם ערוץ 2 יהיה מעוניין בדחייה קשת ורשת יוכלו לדחות רק מחצית מהסכום כל אחת.



כחלק מהסעיפים שגורמים בשוק מגדירים כ"בולמי קשת ורשת" מצוין כי מי שיהיה מעוניין בדחייה יידרש לקצץ ב15% את שכרו של כל מי שהשתכר במהלך 2008 פי 3 מהשכר הממוצע במשק. כמו כן הוא לא יורשה למשוך דיווידנד בתקופת דחיית התשלומים או לממן הלוואת בעלים או הלוואות של חברות קשורות. לבעל הזיכיון מבקש ההקלה לא יהיו חובות נוספים למדינה או לרשות השנייה. לא תינתן דחייה עבור שנים שבהן בעל הזיכיון היה מורווח. בנוסף מצוין כי האוצר יעביר לרשות סכום בגובה 24 מיליון שקל למימון הפעילות השוטפת בגין אי מעבר התשלום מבעל הזיכיון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully