15% בלבד מבעלי הבתים בארה"ב הזכאים לעזרה במסגרת תוכנית ממשל אובמה לסיוע לבעלי משכנתאות בסך 75 מיליארד דולר קיבלו עד כה את הסיוע, מסר היום משרד האוצר האמריקאי במסגרת דו"ח ראשון על התקדמות התוכנית שהושקה בחודש מארס השנה.
חברות פיננסים ומשכנתאות העניקו עד כה במסגרת התוכנית אפשרות לשינוי תנאי תשלום המשכנתא לכ-406 אלף בעלי משכנתאות מתוך 2.7 מיליון לווים אשר מפגרים בתשלומי המשכנתא בחודשיים לפחות.
ממשל אובמה עדיין צופה כי התוכנית תסייע בסופו של דבר לעד ארבעה מיליון בעלי בתים בארה"ב במהלך שלוש השנים הקרובות. בשבוע שעבר, בפגישה בין נציגי הממשל לראשי מגזר המשכנתאות, התחייבו האחרונים להגדיל את מספר בעלי המשכנתאות שיזכו לאפשרות לפריסת המשכנתא ל-500 אלף עד תחילת חודש נובמבר. תוכנית הממשל מאפשרת ללווים שקיים חשש כי לא יצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא, לצמצם את התשלום החודשי על המשכנתא בעד 31%. עד כה הקצה הממשל 20 מיליארד דולר למימון התוכנית, והסכום עשוי להסתכם בסופו של דבר ב-75 מיליארד דולר.
עם זאת, למרות תוכנית הממשל, מספר בעלי הבתים העומדים בפני עיקול בתיהם גדל במחצית הראשונה של השנה בכ-1.5 מיליון, לפי נתוני חברת המחקר ריאלטי-טראק.
נכון להיום קיבלו עזרה רק 15% מבעלי המשכנתאות בארה"ב הזכאים לסיוע במסגרת תוכנית הממשל
סוכנויות הידיעות
4.8.2009 / 18:24