כלכלני ברקליס קפיטל מסכמים בנימה אופטימית ביקור בישראל, במהלכו נפגשו עם נציגי בנק ישראל, משרד האוצר ונציגים מסקטור הפרטי: בברקליס משפרים את תחזית הצמיחה ל-2009 לירידה של 0.9% בתוצר (תחזית קודמת העריכה ירידה של 1.8%) וצופים צמיחה של 2.9% ב-2010.
בברקליס צופים כי הריבית במשק תעלה ל-1% כבר במהלך 2009, ל-2% ביוני 2010 ולרמה של 3.5% בסוף 2010.
לגבי התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח מעריכים בברקליס כי תוכנית רכישת הדולרים של בנק ישראל צפויה להמשך, יחד עם רכישות נוספות, כפי שנודע בתחילת השבוע. עם זאת, בברקליס צופים כי בנק ישראל עשוי לסגת מהתערבותו בשוק המט"ח עוד במהלך 2009, תוך הכרה באפשרות שהשקל יתחזק על רקע התאוששות הכלכלה הישראלית.
על פי המודלים בהם השתמשו כלכלני ברקליס, שער שיווי משקל של השקל ביחס לדולר הוא כעת 3.66 שקלים. ניתוח זה מתבסס על ההערכות להתאוששות ביצוא והמשך העודף במאזן התשלומים, ועל הערכות כי בעקבות המשבר יעדיפו הישראלים השקעות מקומיות על פני זרות.
ברקליס קפיטל מסכמים ביקור אופטימי בישראל: צופים ריבית של 3.5% ב-2010 והמשך התחזקות של השקל
יעל חלק
5.8.2009 / 13:21
בברקליס צופים קצב צמיחה של 2.9% ב-2010