פרוקטר אנד גמבל (p&g), חברת מוצרי הצריכה הביתיים הגדולה בעולם, דיווחה היום על ירידה של 18% ברווחיה ברבעון שעבר, בשל הירידה בביקוש העולמי למוצרי הטיפוח וחומרי הניקוי שלה. הרווח השנתי של החברה עלה ב-17%.
הרווח הנקי של החברה ברבעון הרביעי של שנת הכספים של החברה, שהסתיים ב-30 ביוני, הסתכם ב-2.47 מיליארד דולר, או 80 סנט למניה, לעומת רווח של 3.02 מיליארד דולר, או 92 סנט למניה, ברבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח עלה על תחזיות אנליסטים שצפו כי יסתכם ב-76 דולר למניה, הכנסות החברה נפלו ב-11% והסתכמו ב-18.7 מיליארד דולר.
בשנה האחרונה ירדה ההכנסה האישית בארה"ב בשיעור החד ביותר מאז שנות ה-60, מה שהביא לירידה בצריכה הפרטית, כך דיווח משרד המסחר האמריקאי אתמול. ההכנסה האישית ירדה ב-1.3% בחודש יוני לעומת החודש הקודם - הירידה החדה ביותר זה ארבע שנים.
בשנת הכספים שהסתיימה ב-30 ביוני רשמה p&g עליה של 17% ברווחיה, ל-13.4 מיליארד דולר, וההכנסות ירדו ב-3% והסתכמו ב-79 מיליארד דולר.
"בשנת הכספים 2009, ובמיוחד ברבעון הרביעי, p&g התמודדה עם התנאים המקרו-כלכליים הקשים ביותר זה שנים", אמר יו"ר החברה, איי ג'י לאפלי, והוסיף כי החברה התמקדה בתקופה זו בקיצוץ עלויות ושמירה על עסקיה ברחבי העולם.
"ב-2010 נשקיע יותר בחדשנות, הרחבת השקעותינו ויצירת ערך לצרכנים כדי לעודד את עסקי הליבה שלנו ולשרת שווקים מפותחים ומתפתחים כאחד", אמר המנכ"ל רוברט מקדונלד, שנכנס לתפקידו בחודש שעבר.
רווחי פרוקטר אנד גמבל ירדו ב-18% ברבעון השני של 2009 ל-2.5 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
5.8.2009 / 17:47
בשנת הכספים שהסתיימה ב-30 ביוני עלו רווחיה של ענקית מוצרי הצריכה ב-17% והסתכמו ב-13.4 מיליארד דולר