עדיין מוקדם לקבוע, אך לפי הסימנים הראשונים נראה כי עונת הקניות לקראת פתיחת שנת הלימודים עומדת להיות חלשה במיוחד השנה.
בדרך כלל עד סוף יולי נרשמת עלייה במכירות מכנסי הג'ינס ופריטים נוספים הקשורים בחזרה לבית הספר. אולם השנה, הצרכנים דוחים את הקניות, והקמעוניות יוכלו לקבל מושג ברור לגבי המצב רק בשבוע השלישי או הרביעי של אוגוסט.
מייקל נימירה, כלכלן ראשי במועצה מרכזי הקניות הבינלאומית, אמר לסוכנות הידיעות איי פי כי המכירות בחנויות הפתוחות יותר משנה יפלו ב-5.5% ביולי, בהשוואה לשנה שעברה. תהיה זאת ירידה חדה יותר מזאת שנרשמה ביוני, של 5.1%, לפי נתוני מדד iscs-גולדמן סאקס.
חברת המחקר ביג ריסרץ' מעריכה כי ההוצאות על ילדים בגילאי בית ספר יפלו בעונת הקניות הנוכחית ב-8% בארה"ב עקב ההאטה הכלכלית. ההוצאות הקשורות לחזרה ללימודים צפויות לרדת ב-4%. המחקר שערכה מטעם פדרציית הקמעונות הלאומית, מבוסס על תשובות של 8,367 צרכנים.
לקראת פתיחת שנת הלימודים: עונת המכירות בארה"ב לקראת צפויה להיות חלשה מהרגיל
סוכנויות הידיעות
6.8.2009 / 14:37