מוריס "האנק" גרינברג, לשעבר יו"ר ומנכ"ל ענקית הביטוח aig, יואשם בהונאה חשבונאית על ידי הרשות לני"ע ערך בארה"ב (sec), בעקבות חקירה שנמשכה למעלה מ-4 שנים. לדברי מקורות המקורבים לנושא לסוכנות הידיעות בלומברג, גרינברג צפוי לשלם 15 מיליון דולר על מנת ליישב את התביעה מצד ה-sec.
דוברו של גרינברג לא מסר תגובה לבלומברג. גם סמנכ"ל הכספים לשעבר, הווארד סמית, עשוי להגיע להסדר פשרה עם הרשות לני"ע, לדברי המקור. גם דוברו של סמית לא מסר תגובה.
גרינברג, שעמד בראש aig במשך 38 שנים, הצהיר בעבר כי יילחם באישומים. גרינברג הודח מראש החברה ב-2005, בעקבות פתיחת חקירה נגד החברה מצד התובע הכללי של מדינת ניו יורק דאז, אליוט ספיצר. בעקבות חקירה זו שילמה aig למעלה ב-1.6 מיליארד דולר ליישוב האישומים, ותיקנה רווחיה ב-3.4 מיליארד דולר. גרינברג מסובך גם בתביעה מצד aig עצמה, שטענה כי חברת האחזקות סטאר אינטרנשונל שבשליטת גרינברג נועדה לשמש כקרן לתשלום תגמולים לעובדים.
בינתיים, מאז הדחתו של גרינברג, שהיה אחראי במידה רבה לצמיחתה של aig לחברת ענק בעלת פעילות בינלאומית מקיפה, aig אינה מצליחה להתייצב. מרטין סאליבן שהחליף את גרינברג, החזיק במשרה במשך 3 שנים, אך הודח לאחר שטען כי הפסדי החברה בגין אג"ח מגובות נכסים לא צפויים להתנפח. רוברט וילומסטד שימש כמנכ"ל לאחריו למשך 3 חודשים, והוחלף על ידי אדוארד לידי כאשר החברה עמדה על סף קריסה ונזקקה לסיוע ממשלתי בסך 182.5 מיליארד דולר. aig צפויה לפרסם דו"חותיה ביום שישי.
מוריס גרינברג צפוי לשלם 15 מיליון דולר ליישוב אישום הונאה מצד הרשות לני"ע בארה"ב
סוכנויות הידיעות
6.8.2009 / 20:00